Зеленський не прийняв відставку Гончарука

Президент України Володимир Зеленський у відповідь на заяву про відставку Прем'єр-міністра Олексія Гончарука повідомив, що готовий дати йому і уряду шанс.

— Я отримав від вас заяву сьогодні про звільнення... Ви знаєте, я вирішив дати вам шанс і шанс вашому уряду, — сказав Зеленський на зустрічі з Гончаруком, відеоролик якої в п'ятницю розміщений в телеграм-каналі Офісу Президента.

Своє рішення в розмові з Прем'єром Президент пояснив тим, що «зараз не той час, щоб розхитувати державу економічно і політично». Крім того, за його словами, Прем'єр-міністр і уряд отримали великий кредит довіри від населення, за який ще «не розрахувалися».

Зеленський також не виключив, що в складі Кабінету міністрів можуть відбутися зміни.

— Нам, напевно, буде складно прощатися з кимось із них [міністрів], хто не зможе працювати на ту чи іншу зарплату, яку ви їм запропонуєте. Навіть якщо буде складно з ними прощатися, доведеться прощатися, — сказав Зеленський.

Президент України попросив Прем'єра до 4 лютого підготувати проміжний звіт про свою роботу для представлення його в парламенті.

— Я думаю, що ми повинні це встигнути все зробити [підготувати звіт] до наступної сесії, до 4 лютого,  — сказав Зеленський на зустрічі з Гончаруком, відеоролик якої в п'ятницю розміщений в телеграм-каналі Офісу Президента.

Прем'єр зазначив, що існуючі зобов'язання Кабінету Міністрів припускають, що звіт повинен бути представлений 14 лютого, але погодився підготувати його в терміни, озвучені Президентом.

— Я думаю, що це прекрасна можливість глибше поговорити з парламентом про стратегічні речі, про те що ми плануємо, — додав Гончарук.

Нагадаємо, що 17 січня Гончарук повідомив, що написав заяву про відставку і направив його главі держави. Дана ситуація розвивається на тлі скандалу з «прослуховуванням». Раніше ЗМІ опублікували записи, де людина, чий голос приписують голові Уряду, негативно відгукується про роботу Зеленського. Пізніше Гончарук назвав ці записи монтажем.

В публікації використане фото © REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?