Зелені легені Чернігова намагаються вирізати бізнесмени-будівельники

DSC_0028Чернігівська прибережна зона Десни Кордівка – природнича візитівка міста. Але протягом останніх років місцеві бізнесмени намагаються зробити видозміну цього природничого парку.

Представники забудовників стверджують, що захаращені кущі те густонаселені дерева давно вже псують окрасу Чернігова. Не погодитися з цим не можна, бо дійсно – з весни і до зими серед густо насаджених дерев, які обростають різними кущами та дикоростучими рослинами, пройти не можна. І тут дійсно, що треба наводити лад, як, скажімо, в деяких інших європейських містах: і гарні дерева ростуть, і річка гарна протікає біля таких насаджень. І якби бізнесмени вирубали у парку кілька захаращень з вербами та осокорами вздовж Десни, починаючи від річкового вокзалу і аж ген до човникової станції (район Бобровиця), то це лишень зіграло б позитивну роль для Чернігова у недалекому майбутньому. Та й кріплювати бетонними спорудами береги Десни теж доведеться колись, інакше сама річка на згибах поступово вимиє прибережний грунт. Але чернігівці вже знають ціну таким запевненням: багато прикладів, коли бізнесмени «планують» одне (говорять про це громадськості), а інша справа – підсумкові результати, після яких щось вдіяти вже не можна. Саме через подібні плани-обіцянки, містяни вже втратили багато паркових зелених насаджень.

DSC_0023
Щоб прочитати документ, клацніть по ньому для його збільшення

На відео: чернігівці висловлюють своє ставлення щодо забудови Кордівки

Тому і цього разу впевнені: бізнесмени говоритимуть про часткове розчищення «зеленої» території біля Десни, а насправді територію забудують, попри існуючі «водні» норми,  для своїх власних інтересів.

Небайдужі чернігівці прийшли до приміщення Деснянського суду висловити свій протест проти знищення Кордівки
Небайдужі чернігівці прийшли до приміщення Деснянського суду висловити свій протест проти знищення Кордівки

А тому, коли стало відомо мешканцям обласного центру про знищення зелених легень Чернігова – парку Кордівка, вони забили тривогу. Після звернення до деяких місцевих депутатів, міській раді вдалося все ж таки прийняти рішення про недоцільність забудови в цьому мікрорайоні до 1 січня 2016 року.

DSC_0010

Мітинг біля приміщення Деснянського суду Чернігова

Зацікавлені особи будівельно-бізнесових фірм, серед яких ТОВ «Єврокон Полісся» (після з`ясування всіх деталей ми обов`язково проінформуємо додатково наших читачів) звернулися до місцевого суду з позовом про те, щоб він своєю ухвалою відмінив  рішення міської ради.

DSC_0001

Але 3 квітня, коли мав відбутися суд, представник позивача не з`явився. Суддя винесла рішення про перенесення судового засідання на 24 квітня.

Сергій ВІТЕР

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?