Завершується процес закупівлі техніки для рибного патруля

Станом на 04.01.2017 для рибного патруля Київщини шляхом тендеру через систему Prozorro придбано 24 нових човна та 13 автомобілів. Також найближчим часом рибоохоронний патруль отримає 2 тепловізори, 9 ехолотів та 10 радіостанцій для зв’язку.

Начальник рибоохоронного патруля Київщини Володимир Мухін пояснив, що ехолоти допоможуть в оперативній роботі патрульним для безпеки патрулювання та орієнтації на водоймі в темний час доби та в туман. До функцій приладу входить визначення мілин, визначення фарватеру та заборонених зон згідно з Режимом та Правилами рибальства, виявлення незаконних сіток та заборонених ставних знарядь лову. «Крім того, нові катери в кілька разів економніше споживатимуть пальне і в той же час розвиватимуть швидкість до 100 км на годину. Використання приладів нічного бачення дозволить раціонально використовувати технічний та людський ресурс. Рибні патрульні зможуть швидко та ефективно відслідковувати інформацію на водоймі, не витрачаючи час на те, щоб дістатися з одного берега на інший», – наголосив Володимир Мухін.

Новітні технології дозволять вибудувати на водоймі якісно нову систему контролю. «Ми бачимо у патрульних мотивацію та щире бажання навести порядок на водоймах області. Півроку роботи це яскраво продемонстрували. Впевнений, з новою технікою в новому році їм вдасться працювати ще ефективніше», – акцентував Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Нагадаємо, 45 рибних патрульних Київщини було відібрано з 2000 претендентів через відкритий конкурс, вони пройшли фахове навчання в українських та європейських фахівців. За півроку рибні патрульні провели 476 рибоохоронних рейдів, викрили 610 порушень правил рибальства, зафіксували завдані рибному господарству збитки більше ніж 1,2 млн грн. Також робота рибоохоронного патруля поступово приводить до детінізації промислового вилову риби на Київщині. У найактивніший період промислу на Київському водосховищі вилов збільшився на 30% на Канівському – на 57%.

Реформування органів рибоохорони та створення на українських водоймах системи контролю європейського рівня передбачає запуск рибного патруля, запровадження електронної системи моніторингу суден та звітності про вилов для рибалок-промисловиків, а також сертифіката походження риби.

Оксана МИРОНЬКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?