Заробити дивіденди на паплюженні соцдопомоги нужденним — не вийде

корбан 1Кандидат від партії «Демальянс» спробував заробити собі політичних дивідендів, подавши в суд на іншого кандидата по 205-му округу — Геннадія Корбана.

У позовній заяві, яку він подав у понеділок 20 липня Чернігівському окружному адмінсуду, він звинуватив головного партійця «Укропу», що той роздає продукти виборцям. Однак, молодий, проте недосвідчений політик абсолютно не звернув уваги на той факт, що цією соціальною ініціативою опікується однойменне благодійне об'єднання, яке немає жодного стосунку до політичної сили. До того ж, там відсутня будь-яка передвиборча агітація. Відтак, суд, після тривалих дебатів, відхилив позов представника Демальянса, аргументиувавши, що кандидат Корбан та його політсила не мають відношення до вищезазначеної благодійної організації.

Окрім того, Центральна виборча комісія (ЦВК) повідомила, що не має підстав для оголошення попередження жодному кандидату у народні депутати України на окрузі №205 (Чернігівська область), оскільки немає відповідного рішення суду. Про це під час брифінгу 21 липня заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Судове слухання у Чернігівському адмінсуді коментує довірена особа кандидата в народні депутати Геннадія Корбана Роман Семешко:

— Дуже шкода, що кандидат Андрійченко вирішив, що благодійна діяльність організації та її допомога людям — це щось протизаконне і саме на цьому можна будувати свою політичну агітацію. І мені прикро це констатувати, що останні появи у ЗМІ кандидати викликані саме його бажанням дискредитувати інших суперників. Хоча, ще кілька тижнів тому, Геннадій Корбан говорив про те, що буде заохочувати усіх активістів, підприємців підтримати Чернігів і його жителів. Благодійне об'єднання «Укроп», яким насправді опікується народний депутат Андрій Денисенко, підтримало цю соціальну ініціативу і про встановлення наметів публічно оголосило ще на початку місяця. У місцях роздачі благодійної допомоги немає жодної агітації. До того ж, про цю акцію міська влада теж була повідомлена завчасно, був поданий увесь пакет документів, санітарні служби надали відповідні обстеження та висновки. А що до того, що на наметах  є символіка «Укропу»... Якщо пам'ятаєте, під час історії з логотипом — Геннадій Корбан оголосив, що цей символ буде відкритий і доступним усім, його може використовувати будь-хто. На суді кандидат Андрійченко закидав, що намети стоять поруч зі Штабом Геннадія Корбана. Тож мушу зазначити: жодної юридичної норми, яка б забороняла це сусідство в Україні не існує. Вибачте, там поруч, стоять ще кілька наметів від інших кандидатів.

Олена МІЩЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?