Замість вовка – сталевий кінь: новий імідж танкістів

Війна з Росією внесла зміни не тільки у відомість людей, а й підштовхнула до реформування українського війська у плані ідеології.

Ще напередодні 6 грудня 2017-го року Міністр оборони України підписав Концепцію воєнної історії України. Вона передбачала зокрема і зміну символіки Збройних Сил України.

Нещодавно іміджеве перевтілення торкнулося 1-ї окремої танкової Сіверської бригади оперативного командування «Північ».

З огляду на історію заснування та розвиток бригади командування військової частини звернулося з пропозицією до Генерального штабу Збройних Сил України про зміну їхньої символіки. Вище військове керівництво зміну шеврону затвердило. Розробили його у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України. У результаті відповідний документ був підписаний начальником Генерального штабу ЗС України – Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-лейтенантом Русланом Хомчаком 18 червня 2019 року.

У бригаді ідею заміни вовків на сталевих коней, які б’ють копитами поперед ворога, пов’язують розповсюдженим образом їхньої основної техніки – танків. І наразі вже чекають нових шевронів.

До речі, у військах оперативного командування «Північ» це не перші зміни: 7 березня 2019 року нарукавні знаки нового зразка отримали 30-а окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького, 58-а окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського та 72-а окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців.

Крім того, ребрендинг українського війська включає в себе не тільки зміни шевронів. Реформуються й назви, поєднуючись з іменами осіб, які стали відомими в українській визвольній боротьбі. Так, у 2017 році ім’я Чорних Запорожців присвоєно 72-й ОМБр, а вищезгадана 1-а танкова бригада отримала почесне найменування «Сіверська».

Крайніми перейменованими бригадами ОК «Північ» відповідно до Указу Президента України від 6 травня 2019 року стали 58 мотопіхотна та 26 артилерійська. Першу нагородили почесним ім’ям гетьмана Івана Виговського. Друга стала носити ім’я генерал-хорунжого Романа Дашкевича.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?