Захотіли відшкодувати ПДВ, але можуть сісти за грати

ПДВСлужбових осіб, які незаконно заявили до відшкодування ПДВ, можуть позбавити волі на 12 років.

Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській області значну увагу приділяють питанню правомірності формування платниками бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Як повідомив начальник оперативного управління Павло Бойправ, завдяки налагодженій взаємодії зі структурними підрозділами фіскальної служби протягом п’яти місяців поточного року упереджено сім спроб незаконного формування бюджетного відшкодування ПДВ, що були заявлені суб’єктами господарювання. За цими  фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення чотирьох  кримінальних правопорушень.

Зокрема, в ході проведення комплексу заходів було встановлено, що службові особи одного з підприємств області, відображаючи у податковому обліку безтоварні операції з придбання сільськогосподарської продукції, безпідставно сформували від’ємне значення з податку на додану вартість та незаконно заявили до відшкодування з бюджету понад 1 мільйон гривень ПДВ.

За даним фактом слідчі податкової міліції області розпочали  кримінальне провадження за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За це передбачено позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та  конфіскація майна.

Лідія ФАЛЬЧЕВСЬКА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?