За знищення пасовища розпочате кримінальне провадження

пасовищаЗа фактом незаконної передачі у власність земель громадського пасовища біля села Количівка прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження. 

Прокурором Чернігівського району розпочато кримінальне провадження для перевірки факту зловживання службовим становищем посадовцями Головного управління Держземагентства у Чернігівській області при розпорядженні землями громадського пасовища Іванівської сільради за ч. 1 ст. 364 КК України.
Установлено, що Головним управлінням Держземагентства у Чернігівській області упродовж 2013 року прийнято ряд наказів, якими у приватну власність передано понад 10 га землі сільськогосподарського призначення державної власності для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва на території Іванівської сільради Чернігівського району.
Відведення цих земель відбулося за рахунок пасовища, яке ще у 1991 році рішенням Чернігівської районної ради відведено у користування Іванівської сільради для колективного випасання худоби.
Питання накладення відведених у приватну власність земель на масив громадського пасовища з визначенням площі, меж та конфігурації буде досліджено слідчим шляхом, що матиме суттєве значення у подальшому для вирішення питання повернення цих земель громаді у судовому порядку.
За інформацією прес-служби прокуратури Чернігівської області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?