За жінками, які видурюють гроші у літніх людей, полює поліція

Днями в сусідніх районах Чернігівської області невідомі жінки, увійшовши в довіру до стареньких, обікрали їх на кругленьку суму. У першому випадку вони представилися ворожками, у другому – соціальними працівниками.

У секторі комунікації поліції Чернігівщини зазначили, що сучасні шахраї йдуть шляхом найменшого спротиву й «заробляють» на довірливості та необізнаності літніх людей. Так, 11 липня в Носівському районі до 70-річної пенсіонерки завітали дві смагляві жінки й запропонували довірливій бабусі поворожити.

Поговоривши про минуле, сучасне та майбутнє господині, віщунки пішли геть, прихопивши з собою 9 тисяч гривень та 8 тисяч доларів старенької.

Того ж дня схожа за описом парочка зловмисниць була помічена в сусідньому Ніжинському районі. Там 77-річній господарці помешкання вони вже представилися соцпрацівниками. Покидали помешкання літньої жінки самозванці не з пустими кишенями — там лежали 10 тисяч гривень, вкрадені у господині.

В обох випадках поліція зняла відбитки пальців непроханих гостей та розпочала активні пошуки кримінального жіночого дуету.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) – карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Поліція Чернігівщини звертається до громадян! Якщо у вашому населеному пункті з’явилися підозрілі особи, не вступайте з ними в контакт, а одразу звертайтеся до правоохоронців.

Поінформуйте своїх близьких про те, що не можна пускати до помешкання невідомих осіб. Навіть якщо вони запевняють, що представляють соціальні або комунальні служби. І тим більше варто уникати контактів із людьми, які пропонують послуги з ворожіння!

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?