За ненавмисне вбивство 14-річної дівчини — 4 роки

Прокурори довели вину водія, який вчинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду в с. Іванівка Чернігівського району.

Публічне обвинувачення у суді стосовно 62-річного жителя Чернігівського району підтримував прокурор регіональної прокуратури.

Чоловіка обвинувачували у тому, що 22 листопада 2019 року у с. Іванівка Чернігівського району він вдвічі перевищив допустиму швидкість руху, керуючи автомобілем «VOLKSWAGEN Transporter», та здійснив наїзд на 14-річну дівчину, яка перетинала проїзну частину. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди дитина отримала тілесні ушкодження несумісні із життям.

Дії винуватця ДТП кваліфіковано як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

У ході судового розгляду кримінального провадження прокурор звертав увагу на значне перевищення обвинуваченим швидкості в населеному пункті, ступінь його неуважності та тяжкість наслідків, які настали в результаті цього.

Відтак, вироком Чернігівського районного суду області від 08.07.2020 чоловіка засуджено до 4 років 6 місяців позбавлення волі. Також задоволені цивільні позови потерпілих про відшкодування на їх користь моральної шкоди у розмірі 1 мільйона гривень.

Як повідомили в прокуратурі Чернігівської області, станом на 9 липня 2020 р. вирок законної сили ще не набрав.

Як встановлено слідством, дівчина переходила дорогу поза пішохідним переходом. Аварія сталася в темний час доби.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?