За контрабанду канабісу – 5 років в’язниці

Жителя Київської області засуджено за контрабанду особливо небезпечного наркотичного засобу.

Про це повідомили в прокуратурі Чернігівської області.

Прямуючи з України до Російської Федерації, обвинувачений намагався перемістити через митний кордон України особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс масою в перерахунку на суху речовину 7,450 г.

Однак, при проведенні поглибленого прикордонно-митного огляду у зоні митного контролю митного посту «Нові Яриловичі», правоохоронці виявили та вилучили поліетиленовий пакет з меленою кавою, до якого і був поміщений наркотичний засіб.

Після повідомлення чоловіку про підозру, він залишив територію України та довгий час переховувався в Російській Федерації, де був затриманий торік та виданий компетентним органам України у 2019 році.

Нагадаємо, що вказаний злочин особа здійснила ще у 2015 році.

У липні цього року прокурором регіональної прокуратури обвинувальний акт стосовно втікача скеровано до суду за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 309 КК України.

За результатами судового розгляду, Ріпкинським районним судом, взявши до уваги беззаперечні докази прокурора, обвинуваченого визнано винуватим у скоєнні інкримінованих злочинів та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?