«ЗА» і «ПРОТИ». Різнобічні питання сесії Чернігівської облради

Сорок дев'ять питань чергової сесії Чернігівської обласної ради були розглянуті швидко й без перерви.

Особливу увагу викликало питання щодо призначення нового очільника Фонду комунального майна. Кандидатуру Андрія Буніна підтримали усі фракції одноголосно, проте депутати від «НАШОГО КРАЮ» запропонували надалі запровадити конкурсний відбір керівників саме комунальних підприємств. На цьому наголосила голова фракції «НАШ КРАЙ» Ольга Чередник.

Андрій Бунін був присутній на засіданні фракції і переконав нас, але на майбутнє варто врахувати, що на такі посади необхідно обирати керівників шляхом проведення конкурсу, адже серед депутатського корпусу дуже багато гідних депутатів. А цього разу їх кандидатури навіть не розглядали. У таких випадках практика відкритих конкурсів повинна бути в обов'язковому порядку. Важливо підкреслити, що КОНКУРС включає в собі поняття можливості ВИБОРУ. Тобто це не одноосібне призначення керівника, а вибір кращого з кількох кандидатів. І головне те, що до обрання керівників виконавчих органів шляхом конкурсу необхідно залучати громадськість. Лише у такому варіанті ВИБІР буде справедливим, — говорить Ольга Чередник.

Непорозуміння серед депутатів облради викликало питання, якого не передбачав порядок денний. Це стосується виділення трьох гектарів лісу в Козелецькому районі. Питання внесли до порядку денного вже під час сесії. При цьому проект рішень дупутатам не надали для ознайомлення. Представники Опозиційного блоку підозрюють Аграрну партію та заступника голови обласної ради Арсена Дідура у лобіюванні власних інтересів щодо цього рішення.

Також під час сьогоднішньої сесії Ольга Чередник зачитала заяву фракції «НАШ КРАЙ» щодо добровільного складання депутатських повноважень Андрія Прокопенка, який написав заяву про звільнення за власним бажанням, адже сам він киянин, має бізнес і займається науковою роботою. Його місце у фракції мала б зайняти Людмила Андрієвська. Як відомо, вона була депутатом обласної ради 6-го скликання. «Це людина – професіонал і патріот Чернігівщини. Вона буде щиросердно працювати на благо людей. Ми і надалі будемо відстоювати інтереси простих громадян і працювати для розвитку нашого регіону», — зазначила Ольга Чередник.

Але під час голосування багато депутатів утрималися і питання про надання статусу депутата обласної ради Людмилі Андрієвській лишилося відкритим. Голова обласної ради Ігор Вдовенко пообіцяв довести цю ситуацію до логічного завершення.

Безперешкодно і одноголосно проголосували за питання порядку денного щодо депутатського запиту Ольги Чередник стосовно погашення заборгованості за виконані роботи з будівництва газопроводу високого тиску до села Голінка Бахмацького району.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?