За фейкові листівки особу притягнуто до відповідальності

Прилуцькі поліцейські притягнули до відповідальності чоловіка за фейкові листівки від імені главку поліції Чернігівської області.

Правоохоронці склали адміністративні матеріали на прилучанина, що виготовляв та розповсюджував листівки з неправдивою інформацією про народного депутата від імені Головного управління Нацполіції в Чернігівській області.

7 жовтня на кількох багатоповерхівках у Прилуках було розміщено листівки з інформацією нібито від імені ГУНП в Чернігівській області про те, що один з народних депутатів України здійснює підкуп виборців. На листівках йшлося про відкриття кримінального провадження за вказаним фактом.

Під час огляду місця події поліцейські виявили 10 листівок з таким текстом. Прилуцькі правоохоронці спільно з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили у правопорушенні прилучанина. Чоловік на роботі надрукував листівки та розклеїв їх на будинках. У скоєному він зізнався та надав правдиві свідчення.

Поліція притягнула прилучанина до адміністративної відповідальності за статтею 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (поширювання неправдивих чуток), що тягне за собою накладення штрафу або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Матеріали скеровано до суду.

У Секторі комунікації поліції Чернігівської області проінформували, що правоохоронці докладуть максимум зусиль, аби забезпечити правопорядок, безпеку і прозорість виборів.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?