Різні результати екзит-полів

корбан березенкоПісля закриття виборчих дільниць, біля окружної виборчої комісії 205 виборчого округу, Олег Сіноюг, керівник компанії «Нью-імідж маркетинг груп», яка проводила екзит-пол, оприлюднив результати опитування.

«Ми не збиралися озвучувати результати, — сказав він. — Протягом усього дня на нас чинився дуже сильний тиск. Це були погрози не просто припинити роботу, а й фізичної розправи. На деяких дільницях у наших співробітників просто відбирали урни і не давали можливості працювати. Не давали нормально працювати не тільки так звані тітушки, а й народні депутати з блоку Петра Порошенка. А заступник губернатора Дніпропетровської облдержадміністрації Гліб Пригунов побив нашу дівчину. В таких умовах складно нормально працювати і показати якісний результат».

Рішення про оголошення результатів Олег Сіноюг прийняв практично в останній момент.

Геннадій Корбан набрав 33%, Сергій Березенко — 23%, Ігор Андрійченко — 8%, Микола Звєрєв і Андрій Міщенко — по 7%.

Більше 60% респондентів відмовилися відповідати на питання в силу подій, що відбуваються.

В той же час інший екзит-пол, який проводив Центр соціальних та маркетингових досліджень «СОЦИС» оприлюднив свої результати.
За даними Exіt-poll станом на 21 год більша частина електорату віддала свій голос за кандидата від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» — Сергія Березенка. Його підтримало більше тридцяти відсотків. Це в 1,8 разів перевищує результати Корбана, якому, як зазначає цей екзит-пол, виразили довіру лише 17,1% виборців.
За фінальними результатами до ТОП-5 також увійшли Андрій Міщенко з ВО «Свобода» (10,0%), Ігор Андрійченко з «ДемАльянсу» (9,0%) та самовисуванець Володимир Зуб (7,0%). Лише одинадцять прізвищ потрапили до переліку кандидатів, чий рівень підтримки, за даними ExIt-poll, перевищив 1% респондентів.
Як наголошують у центрі «СОЦИС», дослідженням охоплювалося 40 виборчих дільниць в межах всього виборчого округу (Деснянский район міста в повному обсязі, та невелика частина Новозаводського району міста). На кожній дільниці було опитано близько 40 виборців (в залежності від розміру виборчої дільниці). Загальна кількість респондентів склала 2011 чоловік.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?