За бездіяльність Рябошапці загрожує недовіра і відставка

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка не з’явився до Комітету Верховної Ради з антикорупційної політики, куди його запросили депутати для надання пояснень.

Ініціатором запрошення є народний депутат від «Слуги народу» Антон Поляков, до якого звернулися представники Всеукраїнського Об’єднання Добровольців.

Мова йде про справу Брокбізнесбанку і посадовців, яких прокуратура обвинувачує в заволодінні більше 2 мільярдів коштів «Аграрного фонду». У справі головним обвинувачуваним є народний депутат Борис Приходько. Дана справа передана до суду. Але, через статус обвинуваченого розгляд справи відкладений на невизначений термін.

В той же час, у Генерального прокурора на підписі лежить подання на зняття депутатської недоторканості з Бориса Приходька, що дозволить розблокувати судовий розгляд справи по суті. Та з не відомих причин Руслан Рябошапка подання не підписує і не вносить до Верховної Ради. Саме через таку бездіяльність генпрокурора депутати викликали його на засідання комітету, аби дізнатися, що йому заважає підписати подання.

Народний депутат Антон Поляков після засідання комітету в коментарі журналістам заявив: «Особисто мене така позиція генерального прокурора обурює і викликає сумніви його незаангажованості. Я особисто з ним спілкувався на фракції і задавав дане питання. Жодних пояснень він так і не надав. З того моменту вже минуло два тижні і подання досі не підписане. Як можна пояснити таку позицію прокурора, який на всю країну обіцяв гучні посадки і кров? Хотіли сьогодні задати всі ці питання. Навіть розраховували побачити підписане подання на зняття недоторканості з ТОП корупціонера Бориса Приходька. Але, Руслан Рябошапка до Комітету не з’явився, чим викликав ще більше запитань. Буду пропонувати йому провести особисту зустріч. Якщо і це не подіє, вимагатимемо зустрічі з Президентом для обговорення питання відставки Руслана Рябошапки».

Окрім цього у вечірній програмі на одному з телеканалів Антон Поляков заявив, що після вчорашніх подій за відставку Рябошапки вже є 30 депутатів. Якщо генеральний прокурор демонструватиме і надалі свою бездіяльність, то не виключено, що отримає недовіру вже найближчим часом.

Пряма мова:

«Слуги народу» обурені бездіяльністю генпрокурора у справі Брокбізнесбанка

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка не з’явився до Комітету Верховної Ради з антикорупційної політики, куди його запросили депутати для надання пояснень

Опубліковано Суспільний кореспондент Четвер, 17 жовтня 2019 р.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?