За 8 днів пішки з Києва до Чернігова

Активісти «Україна крок за кроком», що йдуть пішки з Києва до Чернігова, увійдуть до обласного центру.

У піший похід з Києва до Чернігова вирушили учасники акції «Україна крок за кроком», покликаної популяризувати внутрішній туризм та підтримати людей, що практичними діями в різних містах і селах творять нову Україну. 
Учасники акції вирушили з Києва 27 серпня і планують за тиждень подолати 170-кілометровий шлях до Чернігова, провівши зустрічі у Києві, Броварах, Семиполках, Козельці, Количівці та Чернігові.

Маршрут символічно проліг між найдавнішими українськими храмами 11 століття. «Перший крок учасники ходи зробили від стін Святої Софії о 12 годині 27 серпня 2017 року, 27-го року новітньої незалежності України. За перший день «ходаки» пройшли 27 км.

А закінчиться похід об 11 годині 3 вересня біля стін Спасо-Преображенського собору Чернігова», — пишуть організатори ходи, активісти руху «Простір свободи».

Серед іншого, відбулися такі заходи:

27 серпня на Майдані Незалежності в Києві – було започатковано ініціативи «Простір Майдану»;

на мосту Метро у Києві – започаткування громадської кампанії «Живий Дніпро».
у парку Перемоги в Броварах – зустріч з активістами та депутатами Броварської міськради на тему громадського бюджету й громадської участі в місцевому самоврядуванні, а також впровадження роздільного збору сміття.
у Семиполках – знайомство з унікальним поселенням для ветеранів АТО, де проживає Павло Білоус -творець унікального Купольного будинку, який обладнаний сучасними сонячними батареями. Також Павло вирощує кавове дерево та виготовляє домашній сир.і його творцями та розмова про перспективи розвитку поселення
30 серпня на вході до козацького Козельця учасників походу «Україна крок за кроком» зустріли активісти організації «Остерська Січ». Вони приїхали з Остра до Козельця, щоб привітати ходу і подарувати неймовірно смачний і запашний коровай.
2 вересня о 18.00 у Количівці – запланована зустріч з планування громадської кампанії на захист права пацієнтів на належну медичну допомогу. Освітній дім з прав людини, с.Количівка, пров.Луговий, 1-Г
3 вересня о 11.00 у Чернігові – на схилах храму св... вмч. Катерини громадськість та представники влади зустрічатимуть активістів «Простору свободи», що ввійдуть до Чернігова.

О 12.00 відбудеться зустріч учасників походу з чернігівськими експертами та активістами «Як зробити Чернігів місцем масового туризму?» у культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо», вул. Шевченка, 9.

Олександр Ясенчук

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?