З підприємства стягнуто понад 80 тис грн на користь пенсіонерів

За активної позиції прокурора з приватного підприємства стягнуто понад 80 тис грн страхових внесків на користь Пенсійного фонду.

Про це повідомили в прокуратурі Чернігівської області.

За принципової позиції прокурора у судовому порядку стягнуто на користь Ріпкинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України понад 80 тис грн фактичних витрат на виплату і доставку пенсій.

Підставою для розгляду справи в суді стало порушення юридичною особою порядку відшкодування підприємствами витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Так, Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України встановлено обов’язок підприємств щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Разом з тим, відповідач, отримавши відповідні розрахунки, визначені в них суми не сплатив.

Відтак, заборгованість  підприємства за період з грудня 2017 по листопад 2018 року в сумі понад 80 тис грн стягнута судом за активної позиції прокурора.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?