З’явилася прониклива пісня «Здрастуйте, рідні!»

Народний артист України, видатний поет, автор багатьох популярних пісень  Андрій Демиденко познайомив між собою двох талановитих митців: поета Сергія Дзюбу та композитора Бориса Раденка.

І відтоді почалося їхнє активне, успішне творче співробітництво. Вже перша їхня пісня «Батьку мій» у виконанні популярного співака Павла Мрежука стала яскравою подією в мистецькому житті України. Згодом з’явилася прониклива пісня «Порадниця свята», присвячена мамі, у виконанні композитора Бориса Раденка.

І ось – нова цікава робота! Адже пісня «Здрастуйте рідні!» – водночас патріотична і напрочуд лірична, ніжна, зворушлива.

Присвячена вона нашим співвітчизникам, які зараз мешкають за кордоном. Кажуть, нашого цвіту – по всьому світу, і це – правда. Мільйони українців живуть нині у США, Канаді, Австралії, Польщі, Чехії, Угорщині та інших державах. Звісно, живеться їм по-різному, та майже всі розповідають, що сумують за Україною, і серцем линуть додому. Бо ще кажуть: добре там, де нас немає. А вдома людині має бути найкраще.

Пісня «Здрастуйте, рідні!» прекрасно зазвучала у виконанні народного артиста України, соліста Національного академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України Леоніда Сандуленка, котрий буквально вклав у неї свою душу. Цікаво, що Леонід Леонідович – із багатодітної ромської (циганської) родини. Співати почав із шести років. Своїм хрещеним батьком вважає легендарного Миколу Сліченка.

«Співпраця з такою обдарованою людиною, як Леонід Сандуленко, – це – честь для мене. Йому сподобалася й наша пісня про матір «Порадниця свята», тож Леонід Леонідович теж узяв її до репертуару і прекрасно записав у студії в своєму виконанні, – розповів Сергій Дзюба. – Щиро дякую і своєму співавтору Борисові Раденку, у якого кожна пісня – незвичайна, дивовижна, трепетна, не схожа на іншу, й усе це настільки зворушує та хвилює! Людям подобається, і я почуваюся щасливим – одразу дві наші пісні «Здрастуйте, рідні» та «Порадниця свята» виконує один із найкращих співаків України, справжній народний артист Леонід Сандуленко».  

Сергій Квітницький 

Здрастуйте, рідні! 

Слова Сергія Дзюби, музика Бориса Раденка, виконавець: Леонід Сандуленко

Здрастуйте, рідні! Як там, у Штатах?

Сниться вам наша весна?

Штати – багаті, штатів – багато, –

Мамина хвіртка – одна;

Скрипне від туги, скрикне від болю,

Ніби помолиться вслід:

Дітоньки-діти, вольному – воля,

Може, побачите світ.

Приспів: 

Птахом летять мої мрії,

Сумом батьківських дібров.

Хай оберегом зігріють

Віра, надія, любов!

Здрастуйте, рідні! Ось ми – на фото:

Київ, Чернігів і Львів.

Ну, а про наші різні незгоди

Хтось уже вам розповів…

Ви не турбуйтесь: з відчаю, втоми

Ми вже не втратимо путь.

Ви повертайтесь, рідні, додому –

Вас тут, повірте, всі ждуть!

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?