З артилеристів і танкістів — у масажисти

В Чернігівському національному технологічному університеті військовослужбовці, учасники АТО та члени їх сімей, які навчалися за напрямками «Підприємництво в сфері туристично-ресторанного бізнесу» і «Підприємництво в сфері рекреаційної діяльності» отримали дипломи та документи про перепідготовку.

— Цей випускний для нас особливий, тому що ми започаткували абсолютно нову програму «Підприємництво в сфері рекреаційної діяльності». Я думаю, що ми попали в точку. Адаптуватись у цивільному житті потрібно маючи навички найбільш перспективних професій, — зазначив ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет.

На урочистих заходах був присутній директор департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України генерал-майор Микола Садовський

Проект створений за підтримки норвезького уряду та існує  вже майже 15 років, а перепідготовку пройшли більше 9000 слухачів.

Близько сімдесяти воїнів та членів їх сімей двічі на рік проходять перепідготовку в університеті, тож кожен знайшов своє.

Багато хто з учасників після курсів планує відкрити свою справу.

На майбутнє організатори готуватимуть фахівців лише з урахуванням ринку праці.

Під гучні оплески та поздоровлення закінчилися урочистості, але невдовзі кожен зі слухачів зможе обрати на цивільному шляху свою професійну стежку, а новий багаж знань і європейський досвід стане якраз у нагоді.

Ігор БЕРЕЗИНСЬКИЙ, Олександр ШТУПУН

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?