З 10 вересня промислова риболовля на Дніпрі в межах Києва заборонена

рибаПромисловий лов у річковій частині Канівського водосховища (р. Дніпро з притоками та затоками) у межах м. Києва з 10 вересня повністю заборонено відповідно п 3.11. Про це проінформували редакцію у Держрибагенстві.

Правил любительського та спортивного рибальства – рибалити в  столиці відтепер зможуть виключно рибалки любителі та спортсмени. Заборона є продовженням політики Держрибагентства  із запровадження на водоймах чітких зон для любительського та промислового лову.

Згідно з наказом Головрибводу (територіального органу Держрибагентства у м. Києві) від 10.09.2015 №98 для любительського та спортивного рибальства було виділено наступну ділянку: від початку адміністративної межі м. Києва на півночі (район затоки Верблюд) вниз за течією до межі м. Києва на півдні (район о. Дикий) з усіма протоками і затоками за виключенням місць, заборонених для здійснення любительського та спортивного рибальства. Іншими словами,  дія наказу поширюється на річку Дніпро з його затоками та притоками в адміністративних межах м. Києва.

За  офіційними даними Держрибагентства в 2015 році, жодне рибодобувне підприємство не здійснює промисловий лов у місті Києва –  в 2015 році  Головрибводом не було зареєстровано жодного дозвільного документу для  ведення промислу.

Голова Держрибагентства Ярема Ковалів: «Кияни є дуже активними в контексті громадського контролю та співпраці з органами рибоохорони. Люди звертаються до Головрибводу  і через офіційний канал зв’язку «гаряча лінія», і через форуми  по-типу «Дом рибака», і через сторінки в соцмережах. Проте  спілкуючись з рибалками, ми нерідко чуємо, що про знайдені сіті вони повідомлять не завжди. Часто вони просто не впевнені, що знайдені  сіті –  браконьєрські, у  Києві ж   офіційно дозволено проводити промисел. Проаналізувавши ситуацію в регіоні, ми вирішили офіційно закрити р. Дніпро в межах Києва для промислового лову.  Це не зашкодить рибодобувним підприємствам галузі, разом з тим,  побачивши в київській  водоймі сітку, рибалка може не сумніватися – вона браконьєрська».

Карта заборонених зон

Протягом  2015 року на «гарячу лінію»  Головрибводу поступило 48  повідомлень щодо наявності у водоймах Києва  сітей, що виявилися незаконним, а оперативними групами Головрибводу було зафіксовано 95 випадків порушень.

Перший заступник начальника Головрибводу Олександр Тітов зазначив: «Ми вдячні риболовній громадськості  за їх щоденну допомогу у нашій роботі. Нагадуємо, побачивши заборонені знаряддя лову  у м. Києві просимо вас одразу звертатись до рибоохорони за телефоном «гарячої лінії» Головрибводу (044) 486-44-24».

Встановлення чітких  зон для любительського та промислового лову є однією із складових напряму «Нові правила рибальства» відповідно до Концепції реформування рибного господарства, що покликаний  комплексно вирішити питання регулювання рибальства. Реформи передбачають  запровадження системи електронного моніторингу суден, системи звітування про виловлену рибу, сертифікація походження риби та створення саморегулівних організацій користувачів водойм.

Нагадаємо, що Держрибагентство обрало Канівське водосховище  для пілотного проекту із запровадження на водоймах чітких зон для різних видів лову. Так з 2 вересня на Канівському водосховищі в межах Київської області було виокремлено зони для любительського, спортивного та промислового рибальства.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?