Юристи зустрілися з військовослужбовцями

Представники Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги провели зустріч з військовослужбовцями.

В Державному науково-дослідного інституті випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки представники Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели правоосвітній захід з військовослужбовцями, учасниками бойових дій та членами їх сімей.

В ході живого спілкування з присутніми, юристи Центру розповіли як отримати безоплатну правову допомогу, підстави її надання та особливості безоплатності.

Наразі, безоплатна правова допомога охоплює такі види правових послуг, як надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру, захист від обвинувачення, здійснення представництва інтересів в судах всіх інстанцій, державних органах, складання документів процесуального характеру тощо.

− Багато військовослужбовців, працівників та членів сімей Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки мають право на надання безоплатної правової допомоги. Це, зокрема, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи та члени їх сімей, адже ця військова частина свого часу вийшла з окупованого Криму. Це найбільш незахищені верстви населення, яким ми повинні негайно надавати допомогу, − зазначив директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко.  

Після завершення заходу в частині розпочав роботу правовий мобільний консультативний пункт. Його правники, в індивідуальному порядку, надавали усім бажаючим правову допомогу з різноманітних питань. Зокрема, щодо  направлення на лікування, забезпечення житлом, особливостей приватизації житла, яке знаходиться на окупованій території Автономної Республіки Крим, надання відпусток, правомірності нарахування відсотків військовослужбовцям за користування кредитом, реалізації права учасника бойових дій на безоплатний проїзд, надання земельних ділянок тощо.

Також організатори заходу ознайомили присутніх з загальнонаціональним правопросвітницьким проектом «Я маю право!», який реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції та за підтримки міжнародних партнерів. Метою цього проекту є  інформування громадян про їхні права та проведення  навчання з правової освіченості. 

Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони України (м.Чернігів)

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?