ЮРІЙ ТОВСТИЖЕНКО: ПАДІННЯ І ЗЛЕТИ — ЦЕ І Є ЖИТТЯ

60571754Наразі у школярів завершується чи не найулюбленіша пора – канікули (осінні). А щоб дізнатися, чим же живуть сучасні школярі, адміністрація сайту «СЕМЕНІВКА – НАШЕ МІСТО!» поспілкувалася з Юрієм Товстиженком, учнем 11-го класу Семенівської гімназії № 2, срібним призером Першого світового чемпіонату з хортингу.


— Юрію, розкажи трохи про себе. Який ти поза школою?

Взагалі людина я активна та весела. Веду спортивний і активний спосіб життя. Головне в житті для мене — сім’я та діти. В людях ціную доброту й чесність.

— Читачі нашого сайту, напевне, знають про твої досягнення у спорті з попередніх публікацій, а чи є у тебе захоплення крім спорту?

З дитинства батько привчив мене до риболовлі. Дуже люблю це хобі та вважаю його невід’ємною частиною мого життя. Намагаюсь якомога більше приділяти йому часу, бо на рибалці я спілкуюсь з природою та милуюся нею, не кажучи вже про отримане задоволення від улову. Це захоплення-відпочинок для душі. Тим, хто ще не пробував себе у цьому занятті, раджу обов’язково спробувати. Ви не пошкодуєте !

30260676— Важко суміщати заняття спортом на такому серйозному рівні та навчання?

Спочатку хотів би висловити величезну подяку тренеру Буданову Денису Сергійовичу за мої результати та досягнення в спорті, адже саме він доклав до цього величезну кількість зусиль. В період підготовки до чемпіонату світу ми з Олексієм  дуже важко тренувались. У нас було по 2 тренування на день. Доводилось вставати о 6 ранку щоб після десятикілометрової пробіжки встигнули ще й на перший урок в школу. Це було перше тренування. Друге ж починалось о 6 вечора і тривало 2 години. Підготовка була дуже важка і забирала багато сил, зважаючи на те, що не було часу відпочити чи зайвий раз подрімати. Дні проходили в режимі: тренування, школа, репетитори, тренування, уроки, сон. Тому  відповідь очевидна: суміщати спорт та навчання на такому рівні було досить складно, але, поставивши їх на передній план та прибравши або урізавши інші справи, це можливо. Як каже мій тренер Буданов Денис Сергійович: «Чим більше граней у алмаза, тим він цінніший», тому треба не зациклюватись на чомусь одному, а постійно самовдосконалюватись. Наприклад не тільки бути успішним в спорті, але й в навчанні, щоб у людини була розумова і фізична рівновага. Це дуже важливо.

— Що тебе найбільше вразило у Польщі під час чемпіонату світу?

Коли ми перетнули кордон, то відразу побачив, що я в країні ЄС. Вразила чистота, якість і краса споруд, доріг, тощо. На автобанах дорога огороджена  4-метровими парканами, захищаючи житлові масиви та природу від машин та шуму. Звичайні ж дороги повністю огороджені 2-метровими металевими решіточними парканами для захисту природи. Коли ми їхали, то 2 рази бачили дику лань, яка спокійно паслася за огорожею, а в нас би вона скоріше плавала в супу, чи смажилась  на шампурі. А взагалі вразила привітність та свідомість людей. Приємно було поспілкуватися з населенням іншої країни.

— Напевне, після такої події залишилося багато друзів? Листуєшся з кимось?

Під час поїздки я спілкувався з багатьма людьми, але після приїзду з ними не зв’язувався і не листувався.

— Як проводиш час у період осінніх канікул?

Коли ти в 11 класі, то канікули не означають повний відпочинок. Я, наприклад, ходжу на додаткові заняття з 4 предметів, на тренування  та намагаюсь відпочити принаймні від школи, але все одно треба виконувати домашнє завдання, яке задають репетитори. Тому не можу сказати що канікули проходять дуже легко. Хоча з’явилось більше часу на те, щоб погуляти з друзями і це добре.

— Чи визначився ти з майбутньою професією?

Нажаль, над цим питанням я ще думаю,  тому з цього приводу нічого сказати не можу.

— Які читаєш книжки та дивишся фільми?

Йде останній рік навчання, що означає наближення ЗНО. Тому книжки, які я читаю, це виключно програма Зовнішнього Незалежного Оцінювання з української літератури. А щодо фільмів скажу, що люблю фантастику, фільми жахів та комедії. Оскільки мені багато які подобаються і дивлюсь я їх часто, перераховувати не буду. Та моїм найулюбленішим серіалом є «Supernatural», подивитись який раджу всім.

— А хто твій улюблений кіногерой?

Моїм улюбленим кіногероєм є один із головних героїв того ж таки серіалу «Supernatural», звати якого Дін Вінчестер (Дженсен Еклз — звати насправді). Його акторська гра мені дуже подобається.

67550901— Які домашні обов’язки на тебе покладають батьки?

Оскільки я єдина дитина в сім’ї і в мене немає молодшого брата, на якого можна спихнути деякі обов’язки, то доводиться робити все самому. Вдома зазвичай прибираю, поливаю квіти, мию посуд. Це моя обов’язкова робота, а далі як батьки скажуть.

— Що хотів би побажати читачам сайту?

Перш за все я хотів би побажати читачам не просиджувати днями на дивані чи за комп’ютером, адже ваше життя може бути набагато яскравішим та цікавішим. Якщо ви ще не займаєтесь спортом, то не зволікайте і ви побачите як ваше сіре життя почне набувати кольорів. Багато людей живуть монотонно, це означає, що треба щось змінювати, бо жити треба синусоїдою, адже падіння й злети — це і є життя. Бажаю читачам спортивного, кольорового та цікавого життя.

Усі фото — з особистого архіву Ю. Товстиженка

Джерело

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?