Янукович потрапив у пастку. Тепер його зможуть судити

Про те, що Янукович потрапив у пастку і тепер його зможуть судити, написали кілька російських ЗМІ.

Київські реформатори змогли заманити в пастку колишнього президента Віктора Януковича і вчасно її зачинити. Тепер до нього можна застосувати досудове і судове розслідування заочно. Про це російським журналістам повідомив колишній депутат регіонал Володимир Олійник в прямому ефірі телеканалу ТВЦ.

Якщо вірити політику, пишуть російські ЗМІ, весь неадекватний і абсурдний балаган, який супроводжував допит Януковича в форматі відеоконференції, «підлеглі» Порошенка влаштовували не дарма. Навіть в цьому показному «телесуді» нібито крився хитрий план щодо подальшого упіймання «небезпечного злочинця». На його думку, уявлення затівалося заради короткої технічної перерви, під час якої генпрокурор Юрій Луценко зміг зачитати звинувачення Януковичу особисто. І тепер прокуратура зможе почати розслідування з усіма відповідними наслідками.

Мітинг під Лук'янівським СІЗО прекрасно вписується в таку картину. Бійці «Беркута» не повинні були доїхати до суду, а прокурори акуратно обминали ключову тему засідання стороною, намагаючись в деякому сенсі підвести колишнього гаранта під монастир. По суті, всі питання стосувалися саме його майбутньої справи...

Олійник пов'язав зі своєю неоднозначною теорією і недавню поїздку Луценка в Гаагу. Якщо повірити у велику змову проти Януковича, прокурор міг заручитися там підтримкою і гарантією міжнародного розгляду у справі. Екс-президент не зовсім правильно поводився на допиті. Йому варто було звинувачувати «злочинний режим», вказують тамтешні ЗМІ слова Олійника, а він просто і нехитро захищався і міг допустити смертельну помилку.

Сергій ВІТЕР

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?