Якщо водії не розуміють, треба застосовувати санкції

Мешканці багатоповерхівок у Чернігові нарікають, мовляв, працівники ЖЕКів неякісно очищають двори від снігу.

Але заради справедливості слід зазначити, що такі нарікання є абсолютно безпідставні, бо недоочищеними в окремих місцях двори залишаються саме через водіїв, які залишають свої автомобілі і їм байдуже про те, чи буде там сніг розчищений чи ні.

Через такі дії власників авто, а вірніше їх бездіяльність, працівники ЖЕКів не можуть дійсно як слід виконувати свою роботу. До того ж, окрім затримки процесу очищення снігу, таке прибирання ще й призводить до перевитрат пального у тракторів. У соціальній мережі і, зокрема, на сторінках ЖЕКу-10 Facebook i YouTube уже неодноразово показували, як трактори «вишивають узори» через кинуті машини на Всіхвсятській,16; Бєлова, 18; між 5 і 9-поверхівками на Пухова по обидва боки дороги.

Та як горохом об стінку!

І от сьогодні, 21 березня, між будинками 10 і 12 на вулиці Бєлова автовласники залишені свої машини у дворі. Тракторист чекав, сигналив, витрачав час на «фінти» між машинами.

Помітно, що водій однієї з машин поруч зрозумів і припарковував своє авто так, щоб воно не заважало прибиранню. Іншим власникам байдуже.

Такого нема в цивілізованих країнах.

Тож настав вже час місцевій владі розглянути питання про застосування до таких водіїв відповідних штрафних санкцій і, можливо, до задіяння евакуатора. Якщо водій не розуміє проблем та інтересів інших членів громади, нехтує правами інших мешканців, то, може, хоч через гаманець до нього дійдн.

Даша КОТОВСЬКА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?