«Якби не ти, я б не писав пісень»

Презентація. Щедроти від Бога

Нещодавно у літераторів Ічнянщини районного об’єднання «Криниця» відбулася непересічна подія. Поет, прозаїк, композитор, співак, художник Віктор Ковальовський презентував свою шосту збірку віршів «За все, за все я дякую тобі», яку присвятив своїй дружині Любові.

Редактор цієї книги поетеса Ольга Штепа у передмові написала про ніжне ставлення автора до своєї дружини: «… З любов’ю і вдячністю він зізнається, що без неї свого життя не уявляє»:

Якби не ти, я б не писав пісень,

Якби не ти, я б не знаходив слова.

Якби не ти і той щасливий день,

Життя б своє не зміг почати знову.

Книга має сучасний, ошатний, європейський дизайн, але не це головне. Сам зміст збірки нікого не залишить байдужим. Хочеться сказати словами письменника Леоніда Горлача, який у післямові «Приборкання слова» написав про автора: «Господь щедро наділив його талантами». Віктор вміє правдиво та лірично передати душевний стан людини. В його віршах панує мудра простота і мелодійність. Багато віршів він поклав на музику, де оспівано щирість почуттів до рідної природи, мами, жінки:

Втопилися зірниці в білих росах,

В гаях вже зранку змовкли солов’ї,

Але душа так музики ще просить,

Бо на вітрах шумлять старі гаї.

Бо вітер пестить ще шовкові трави,

Цвіт черемшини, білого бузку.

Із серця рвуться музики октави,

Бо я тебе, кохана, так люблю.

Сам автор написав: «… Всі рядки, написані від душі та від чистого серця для коханої людини, це крапелька вдячності за щире кохання подароване мені долею та рідною коханою».

Отож щиро, від усієї душі, пропоную читачам, небайдужим до чарів поезії, ознайомитися з творами Віктора Ковальовського (вони є в наших бібліотеках). Не пошкодуєте!

Не можу не згадати і про його художній талант. Картини написані олією, насичені яскравими фарбами, якими наділена наша природа. Дивлячись на них, забуваєш усі негаразди. Відкриваєш для себе світлий, красивий, жаданий світ.

Неначе поринаєш у мир блаженства й добра!

На презентації Віктор зізнався, що вже дописав роман, і має ще вірші не на одну збірку. Та, як і кожного з талановитих творчих людей, його тривожить одне: де знайти кошти на видання цих книжок? Але надія на щедрого мецената, який цінує хороші книжки та високу духовність, дякувати Богу, є!

Користуючись нагодою хочу висловити від усіх наших «криничан» щиру подяку шановному почесному громадянинові м. Ічня, депутатові обласної ради, голові правління Ічнянського заводу сухого молока та масла, чуйній Людині – Віктору Павловичу Кияновському – за те, що, саме завдяки його підтримці, надруковано більше ста книжок земляків з Ічнянщини. Дякуємо долі, що звела нас із людиною, яка вболіває за історію нашого краю і людей, що її творять.

Ірина Шкребко,

заступник голови з організаційної роботи Ічнянського районного об’єднання літераторів «Криниця», поетеса

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?