Як здійснюється реформування земельних відносин?

derjzemagenshhtvo24 лютого 2015 року у Держземагентстві України відбулося засідання Координаційного комітету проекту Твіннінг «Допомога в розвитку відкритого і прозорого ринку сільськогосподарських земель в Україні». Про це повідомили виданню «Суспільний кореспондент» у прес-службі Держземагенства України.

Голова комісії з реорганізації Держземагентства України Людмила Шемелинець у виступі наголосила на високому рівні взаємодії між країнами консорціуму проекту Твіннінг – Королівством Нідерландів, Федеративною Республікою Німеччина, Литовською Республікою – та висловила готовність сприяти подальшій реалізації проекту. Керівник проекту від Королівства Нідерландів Нік Босманс та очільник проекту від Держземагентства України Людмила Шемелинець передусім акцентували увагу на проміжних результатах діяльності, обговорили хід виконання проекту за IV квартал минулого року та відзначили прогрес у досягненні запланованих показників згідно з контрактом.

Координаційний комітет проекту Твіннінг підтвердив високий рівень взаємодії між Україною та ЄС у сфері реформування земельних відносин. 

У ході засідання учасники обговорили питання зміни контрольних показників обов’язкових результатів проекту з метою їх актуалізації. Також постійний радник проекту Стефан Вербунт представив на розгляд координаційного комітету квартальний звіт проекту. Крім того, учасники заходу узгодили питання щодо проведення наступного засідання координаційного комітету.

У засіданні також взяли участь молодший керівник проекту від Федеративної Республіки Німеччина Катя Деллс, молодший керівник проекту від Литовської Республіки Вілма Даугальєне, радник Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні з питань продовольства, сільського господарства та захисту прав споживачів Ансґар Ашфальк, а також керівник сектору з питань сільського господарства, безпеки продуктів і земельної реформи Представництва ЄС в Україні Енцо Даміані.

У роботі координаційного комітету проекту взяла участь завідувач відділу реформування земельних відносин управління сталого економічного розвитку Головного управління з питань економічної політики та впровадження економічних реформ Адміністрації Президента України Юлія Воскобійник.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Артем Тахтаров. 

Довідково:

Пріоритетними напрямами Проекту визначено обіг земель сільгосппризначення, включаючи оцінку земель, консолідацію земель і землеустрій, управління землями, у тому числі державної власності, земельний кадастр і подальший розвиток земельних інформаційних систем. Так, українські фахівці та експерти ЄС одностайні у думці, що ці сегменти діяльності є актуальними як нині, так і у майбутньому, коли Україна досягне відповідного етапу розвитку земельних відносин. Наріжним каменем ефективного управління є прозорість, відкритість та справедливість. Ці принципи стануть невід’ємною складовою усіх заходів Проекту.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?