Як ярмаркували на Чернігівщині

29 липня відбувся вже XV Миколаївський ярмарок у Коропі, який традиційно розпочався хресною ходою і молебнем, адже проводиться в пам'ять про спасіння місцевих жителів від страшної хвороби – холери.

У 1848 році у Коропі щодня від хвороби помирало по декілька десятків людей. Одному священнику уві сні було сказано, аби принесли з Рихлівського монастиря чудотворну ікону святителя Миколая. Несли ікону на руках під дзвони всіх дзвіниць, зі співом церковних пісень, до Миколаївського храму, де відслужили молебень святителю Миколаю. І сталося чудо – всі хворі видужали. Так святитель Миколай врятував містечко Короп від страшної хвороби, на його честь і проводиться ярмарок.

Відкрили дійство улюблені персонажі – нестаріюча баба Калачиха, бургомістр зі своєю свитою та гетьман Дем’ян Многогрішний. Відбулися також: костюмований парад персонажів видатних земляків Коропщини, карнавальне проходження територіальних громад, підприємств і організацій, Миколаївські гостини в куренях, ігри, забави, виступи, фольклорний фестиваль самодіяльних колективів, презентація українських страв біля старостинських куренів та музично-розважальне шоу «Ярмаркова ніч — 2017» .

Мезинський національний природний парк теж взяв активну участь у цьому чудовому дійстві району. Працівники представили палатку з презентаційними матеріалами про НПП. Гостей свята пригощали чаями з місцевих трав, а також канапе з варенням (малини, суниці, смородини). Всі ці смаколики пропонували скуштувати у фітовітальні на солом’яних диванах. Також бажаючі могли сфотографуватися в образі кроманьйонців і посидіти в чумі первісних людей.

Усі відвідувачі отримали багато позитивних, незабутніх вражень від даного заходу.

Лариса Подоляко, фахівець Мезинського НПП

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?