Як влада Чернігівщини підтримує родини мобілізованих

В Чернігівській області триває активна робота з військовими комісаріатами у напрямку формування та обробки списків громадян, мобілізованих під час першого етапу 4-ї хвилі мобілізації. На сьогодні за даним районних державних адміністрації, міських рад до Збройних Сил України мобілізовано декілька тисяч осіб, повідомляє Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Як зазначають фахівці, більше 1,5 тисяч родинам мобілізованих надано матеріальну допомогу на суму 2,2 мільйони гривень. Зокрема, допомогу по господарству (заготівля сіна, ремонт приміщень, випас худоби) отримали 384 сім’ї або 86% потребуючих. Ще 480 родинам завезли дрова, тверде паливо та скраплений газ.

Окрім того, на робочих місцях поновлено 87 військовослужбовців, які несуть службу в зоні проведення АТО. Вирішено питання щодо сплати кредитних зобов’язань для 54 сімей.

В окремих районах області та місті Чернігові прийнято рішення про звільнення родин мобілізованих громадян та членів сімей загиблих під час участі в АТО від сплати за користування житлово-комунальними послугами.

Надаються й інші види допомоги та соціальної підтримки. Загалом, соціальною роботою охоплено 512 родин. Це і догляд за хворими та непрацездатними членами сімей, і вирішення питань водо- та газопостачання. Окрім іншого, місцеві управління соціального захисту населення також надають консультативно-правові послуги з питань отримання різних видів пільг та допомоги.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення ОДА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?