Як військові випробовували свої нерви на міцність

На загальновійськовому полігоні оперативного командування «Північ» піхотні підрозділи провели підвищення психологічної стійкості до бойових стресів та підвищили навички під час дій у критичних ситуаціях.

Підвищення морально-психологічної стійкості військовослужбовців входить до курсу підготовки підрозділів та е невід'ємною частиною програми бойової підготовки.

«Ми вміємо допомагати людям впоратися з наслідками пережитих подій і вилікуватись від пережитих психологічних травм, але краще робити це на випередження», — розповідає офіцер відділу психологічного забезпечення оперативного командування «Північ» лейтенант Олена Сидоренко.

«Ми проводимо роботу, яка допомагає бійцям не розгубитись у стресовій ситуації та діяти впевнено у разі її виникнення. Попереджений — отже озброєний, — продовжує думку військовий психолог. — Будучи добре підготовленим у критичній ситуації військовослужбовець будете робити тільки те, чого його навчили в результаті тренувань, ні більше, ні менше. Дивлячись в обличчя явної та реальної небезпеки, переважна більшість підготовлених бійців діятимуть так, аби не розгубитися. Тож на психологічну підготовку приділяється не менш уваги аніж на бойову».

Віталій Кирилов,

оперативне командування «Північ»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?