Як відбуваються передвиборчі перегони у 205 окрузі

Лозовий10 липня у столичному прес-центрі УНІАН народні депутати розповіли про передвиборчі перегони на 205- му окрузі. 

Кандидат у народні депутати на проміжних виборах в окрузі №205 Сергій Березенко,  висунутий партією БПП «Солідарність», у великих масштабах використовує адміністративний ресурс і розгорнув масову скупку голосів виборців.

«Вибори вже зайшли в гостру і гарячу фазу не просто конкурентного протистояння між кандидатами в депутати, а в протистояння машини адміністративного ресурсу, який працює, обслуговуючи інтереси кандидата від влади. На превеликий жаль, ці вибори мало чим відрізняються від тих, які ми бачили при режимі Януковича і Кучми», — сказав народний депутат Андрій Денисенко (позафракційний).

Він заявив, що в Чернігові командою кандидата С. Березенка, який є керівником Державного управління справами, побудована величезна мережа, яка має намір скупити понад 60 тисяч голосів виборців у 205 окрузі.

А. Денисенко зазначив, що в даний час відбувається широка кампанія прямого підкупу виборців кандидатом Березенком. Зокрема, надруковані так звані «соціальні угоди» жителів міста з цим кандидатом, за якими виборцям мають виплачуватись гроші — при наявності доказів, що виборець проголосував “правильно”.

"Люди, що діють від імені Березенка, укладають відповідні угоди з чернігівцями. Кожен виборець, що підписує подібну соціальну угоду, отримує на руки 400 гривень. У цій системі підкупу задіяні 6000 десятників. Кожен з них повинен буде привести по 10 чоловік і скупити таким чином голоси 60 тисяч виборців. За нашими даними, вся ця піраміда коштує 60 мільйонів гривень ", — підкреслив народний депутат.

Він також повідомив, що в Чернігові розгорнута кампанія «Стоп Подкуп», і ряд виборців вже дали свідчення правоохоронним органам і звернулися із заявами до прокуратури щодо фактів підкупу кандидатом Березенком.

“Коли такого представника минулої системи тягти за налигач до ВР, тому є пояснення. Петро Порошенко догрався у своїй кадровій політиці до того, що, маючи найбільшу фракцію в парламенті, вона є складно керованою… Жодного синхронного голосування усієї фракції «БПП» немає… Юрій Луценко на менеджерську функцію не тягне абсолютно, тому Порошенка для себе бачить спасіння в Березенку, щоб він когось купивши, з кимось домовиться, когось залякав. Тому його і тягти до ВР всіма силами і нахабним, цинічним адмінресурсом, підкупом та залякуваннями готують масові фальсифікації», — зазначив депутат Лозовий.

Максим СКВОРЦОВ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?