Як у Срібному та Прилуках працювала мобільна група юристів

Підсумовуємо результати роботи мобільного консультативного пункту в Срібному та Прилуках.

6 вересня 2017 року мобільний консультативний пункт з питань захисту прав землевласників та землекористувачів за участю керівництва Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області працював в смт Срібне та м. Прилуки.

Індивідуальні консультації з питань захисту прав у сфері орендних відносин та земельного законодавства надавали начальник територіального управління юстиції Олег Трейтяк, начальник Управління державної реєстрації В’ячеслав Хардіков, начальник відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації В’ячеслав Черниш.

Мешканці Срібного отримали відповіді від фахівців на питання відносно реєстрації права власності на об’єкти нерухомості, побудовані до 5 серпня 1992 року, реєстрації земельних ділянок для сільськогосподарського призначення та садівництва, оформлення права власності на земельні ділянки, в тому числі для учасників фермерських господарств, подвійної оренди. Прилучан здебільшого цікавило питання чи може державний реєстратор в усній формі відмовити в проведенні реєстраційних дій.

thumbnail_5В_6.09Додатково представники територіального управління юстиції розповіли аграріям про діяльність оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу при Чернігівській обласній державній адміністрації, його склад, факти звернення землевласників. Інформували про загальнонаціональний просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО», сервіси у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, веб-портал «Он-лайн будинок юстиції», реформування державної виконавчої служби, запровадження змішаної системи виконавчого провадження, діяльність комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, питання захисту прав у сфері орендних відносин, реєстрації права власності на земельні ділянки, систему безоплатної правової допомоги та ін.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?