Як, скільки і куди йдуть кошти платників податку

марухленко 2Про те, як «розподіляються» кошти, отримані від платників податку Чернігівщини, розповів редакції sknews.net Олександр МАРУХЛЕНКО, заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області.

Середньомісячні надходження від платників Чернігівської області до загального фонду держбюджету становлять 138,5 мільйона гривень.

Найбільше до загального фонду держбюджету надходить податків на додану вартість та на доходи фізичних осіб – щомісячно відповідно 48,6 млн. грн. та 31,7 млн. грн. Податок на прибуток в середньому поповнює загальний фонд держбюджету на 27,2 млн. грн., рентна плата та плата за використання інших природних ресурсів – на 15,4 млн. грн. Військового збору платники Чернігівщини щомісяця сплачують близько 11,5 млн. грн.

До єдиного соціального внеску щомісячно зараховується по 268,7 млн. грн.

Місцевий бюджет за рахунок платежів, що контролюються ГУ ДФС у Чернігівській області, щомісячно поповнюється на 149,4 млн. грн. Найвідчутніший внесок роблять платники податку на доходи фізичних осіб — по 84 млн. грн.,  податку на майно – по 21 млн. грн., акцизного податку від реалізації підакцизних товарів — по 10 млн. грн.

У Чернігівщини є шанси для значного покращення такої статистики. Залежать вони від ПАТ «УКРНАФТА», яка не сплатила рентну плату за видобуток нафти, газу та газового конденсату. Варто зазначити, що 604 мільйони гривень підприємство задекларувало самостійно.

Підготувала Лідія ФАЛЬЧЕВСЬКА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?