Як прокуратура перевіряє стан безпечних умов під час дозвілля дітей

Ювенальними прокурорами вивчено стан реалізації органами місцевого самоврядування повноважень щодо проведення робіт з технічної інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків, обстеження і перевірки технічного стану їх конструкцій.

Про це повідомили в прокуратурі Чернігівської області.

Встановлено, що на території населених пунктів Бахмацького, Прилуцького та Талалаївського районів знаходяться дитячі ігрові майданчики загального користування загальною вартістю майже 400 тис грн.

Вказані об’єкти перебувають на балансі сільських рад.

Проте, у порушення вимог законодавства у сфері благоустрою населених пунктів та охорони дитинства, паспорти та інвентаризаційні документи на дитячі майданчики відсутні. Плани щодо їх проведення сільськими радами не затверджувались.

Така бездіяльність органів місцевого самоврядування свідчить про безконтрольність технічного стану елементів дитячих майданчиків та може призвести до негативних наслідків, а також порушень прав дітей, створити потенційну загрозу для їх життя та здоров’я.

З метою усунення виявлених порушень законодавства, Бахмацькою та Прилуцькою місцевими прокуратурами пред’явлено до суду чотири позови про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання органів місцевого самоврядування вчинити дії щодо розроблення та затвердження планів технічної інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків.

Наразі два позови судом задоволено у повному обсязі, інші – перебувають на розгляді.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?