Як працює патрульна поліція Чернігова?

Про актуальні питання щодо діяльності патрульних поліцейських і взаємовідносини з громадянами говорили 23 лютого під час брифінгу у Чернігові.

Поліція Чернігів (11)Начальник управління патрульної поліції Чернігова старший лейтенант поліції Олександр Леонов розповів детально журналістам про специфіку служби, механізм виконання завдань, дії поліцейських у конкретних ситуаціях тощо.  

Поліція Чернігів (31)Віднедавна на вулицях Чернігова з`явилися поліцейські автівки зі світловими  маячками. Тож чернігівці вже потроху звикають до синього кольору мигалок, бо розуміють, що справа ця – потрібна. Адже таким чином поліцейські патрулі охороняють громадський порядок у місті.

Як розповів Олександр Леонов, все місто розділене на 17 квадратів. В кожному з них присутній мінімум один патрульний автомобіль, в якому знаходиться не менше двох поліцейських, які мають все необхідне для роботи: мобільну рацію, відеокамеру, планшет, ліхтарик, кайданки, гумову палку та сльозогінний газ. А заступає кожний наряд на 12 годин. Цілодобово по вулицях Чернігова курсують 17 патрульних автівок «Toyota-Prius» з проблисковими маячками.

Поліція Чернігів (26)Начальник управління патрульної поліції Чернігова розповів, що за кілька діб співробітники підпорядкованої служби отримали більше шестисот звернень від громадян на лінію «102», з яких 43 випадки — це конфліктні ситуації, 24 — сімейні сварки, 20 — порушення правил дорожнього руху.

Поліція Чернігів (20)— Були й сімейні скандали і конфлікти, тобто у нас вже були майже всі ситуації, котрі можливі, — розповідає Олександр Леонов, — мене зараз вкрай непокоїть той факт, що в нашому невеличкому місті водії вважають за норму їздити за кермом у нетверезому стані. Від п’ятниці патрульні затримали вже десяток нетверезих водіїв».

Поліція Чернігів (22)Як зазначив Олександр Леонов, проблеми, з якими стикаються патрульні в Чернігові, властиві й для інших українських міст. А це й погана дорожня розмітка, і водії, які неохоче зупиняються на нерегульованому пішохідному переході та маршрутні автобуси, які чомусь не помічають сигнал світлофора, який забороняє рухатися далі.

Поліція Чернігів (3)

Поліція Чернігів (8)

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?