Як працює Чернігівський рибоохоронний патруль

Протягом 2018 року рибоохоронним патрулем Чернігівщини знищено 1 148 одиниць  заборонених знарядь лову водних біоресурсів. Зокрема, утилізовано: один перетворювач струму (електролов в комплекті), 720 од. «зяберних» сіток, 360 од. «порожевих» сіток, 12 од. «косинок», 22 од. «рамок», 32 од. «ятерів» та одну «ковбеху».

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

27 грудня було знищено чергову партію заборонених знарядь лову. У тому числі, сітки в такій кількості: 99 од. «зяберних», 38 од. «порожевих», 6 од. «ятерів» та 5 од. «рамки».

Знищення заборонених знарядь лову відбувалось шляхом механічного пошкодження в присутності комісії з питань оцінки, реалізації, безоплатної передачі та знищення вилучених заборонених знарядь лову і водних біоресурсів. До складу комісії увійшли представники Чернігівського рибоохоронного патруля, Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області та фінансового управління Чернігівської міської ради.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що забороняється:

— вилов водних біоресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм;

— застосування без дозволу органів рибоохорони нових знарядь та способів лову, які не передбачені Правилами любительського і спортивного рибальства;

— перебування на водоймі або поблизу неї з вибуховими та отруйними речовинами, а також зі знаряддями лову, застосування яких у даний час і в цьому місці заборонено, а також зберігання заборонених знарядь лову на водоймах або поблизу них;

— продаж фізичними та юридичними особами, які не мають на це дозволу, сіткових матеріалів, знарядь лову і пристосувань до них, застосування яких заборонено правилами рибальства.

Відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП за грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) передбачено штраф у розмірі від 340 грн до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Згідно ст. 85-1 КУпАП за виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу, а також збут незаконно добутої продукції – передбачено штраф у розмірі від 153 грн до 357 грн, з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення.

За рекламу, а так само будь-яку іншу діяльність з рекламування чи розповсюдження заборонених знарядь добування (збирання) об’єктів тваринного або рослинного світу передбачений штраф на громадян від 850 грн до 1 700 грн, на посадових осіб рекламодавця або розповсюджувача реклами — від 1 700 грн до 4 250 грн.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян не порушувати правила рибальства, берегти водні ресурси рідного краю, допомагати Чернігівському рибоохоронному патрулю у виявленні правопорушників, повідомляючи про всі факти браконьєрства або незаконного збуту водних біоресурсів та заборонених знарядь лову на телефони «гарячої лінії» патруля: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?