Як поліція Чернігівщини охоронятиме правопорядок на Великдень

Під час Великодніх свят поліція Чернігівщини вартуватиме публічну безпеку та спокій громадян.

Про це повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Поліція забезпечуватиме підтримання публічного порядку та безпеки вірян під час святкування Великодня. Для цього правоохоронці проводять комплекс профілактичних заходів.

Напередодні Великодня за наказом начальника ГУНП в Чернігівській області Едуарда Альохіна всі органи й підрозділи поліції Чернігівщини переведені на посилений варіант несення служби.

Ситуаційний центр Головного управління Національної поліції у цілодобовому режимі відслідковує стан оперативної обстановки в області.

Налагоджено чіткий обмін інформацією між територіальними підрозділами Національної поліції, Нацгвардією, рятувальниками, прикордонниками, міграційною службою та СБУ стосовно попередження терористичних загроз під час масових заходів.

Перед початком богослужінь вибухотехніки та рятувальники обстежують кожну церкву на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів, проводяться інструктажі для персоналу культових споруд стосовно дотримання правил протипожежної безпеки. Після цього всі об’єкти беруться під цілодобову охорону поліції.

На Чернігівщині Великодні богослужіння пройдуть у 480 церквах, в них візьмуть участь близько 400 тисяч вірян.

Безпосередньо підтримання публічного порядку біля культових споруд в області здійснюватимуть майже 700 поліцейських територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції.

В самому Чернігові порядок біля 13 храмів забезпечуватимуть сім десятків поліцейських. На вулицях та в публічних місцях обласного центру працюватимуть 34 екіпажі патрульної поліції та військовослужбовці Національної гвардії України.

Поліція закликає громадян під час свят не втрачати пильності. Якщо Ви виявили підозрілий пакунок чи вибухонебезпечний предмет, негайно телефонуйте до поліції за номером «102». Обов’язково дочекайтеся прибуття слідчо-оперативної групи. До приїзду правоохоронців зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до предмета чи пакунка. Пам’ятайте, Ваша пильність може врятувати чиєсь життя та здоров’я!

Поліція області вже заступила на службу в посиленому варіанті.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?