Як отримати реабілітаційне лікування за рахунок коштів Фонду?

Серед найважливіших завдань Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – не лише надання матеріального забезпечення, а й допомога у  відновленні працездатності та  швидке  повернення застрахованої особи до праці. Саме тому працюючі, за наявності медичних показань, мають право на послуги з відновлювального лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів України.

Про це йдеться в публікації, який підготували для нашого видання в Чернігівській міській виконавчій дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Особливістю лікування в реабілітаційних відділеннях є той факт, що путівки до них придбаває Фонд, а безкоштовно видають лікувально-профілактичні заклади за рішенням відбіркової комісії. Причому, на весь термін перебування в оздоровниці видається листок непрацездатності.

Чернігівська міська виконавча дирекція безпосередньо приймає участь у забезпеченні путівками працюючих м. Чернігова. Директор Бахмацька В.І. входить до складу відбіркових комісій, які діють в Чернігівській міській лікарні №1 та №2, в КЛПЗ «Чернігівська міська лікарня №3 та в лікарні №4. З початку року  забезпечено реабілітаційним лікуванням більше 50 осіб працюючих міста.

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності турбується про те, щоб всі послуги з реабілітації були отримані тими, хто їх дійсно потребує. Особлива увага приділяється реабілітації осіб, які приймали участь у бойових діях АТО, а також членам їх сімей.

Зокрема, на черговому засіданні відбірковою комісією лікарні №1 на відновлювальне лікування до санаторію «Березовий гай» (Миргородкурорт) направлено учасника бойових дій в антитерористичній операції, який працює в одній із установ міста.

Звертаємо увагу, що відновити своє здоров’я можливо за профілями захворювань:

— після перенесених гострих церебральних порушень;

— після гострого інфаркту міокарду, операції на серці;

— лікування обміну речовин;

— після оперативних втручань на органах травлення;

— після ортопедичних операцій.

Дізнатися більш детальну інформацію про можливість реабілітаційного лікування можна звернувшись до лікувально-профілактичних закладів м. Чернігова або на адресу Чернігівської міської виконавчої  дирекції по вул. Музична, 1-А або за телефонами: 678-236, 662-040.

Міська дирекція і надалі буде докладати всіх зусиль, щоб застраховані особи своєчасно та в повному обсязі отримували послуги з реабілітаційного лікування.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?