Як надають безоплатну правову допомогу у Чернігівській області

Підбито підсумки роботи центрів з надання безоплатної правової роботи за 1-й квартал. 

У Чернігові відбувся круглий стіл на тему «Результати роботи за перший квартал центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги».

На заході були присутні директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко, начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Олеся Пирковська, директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко, директор Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бригинець, директор Менського місцевого центру з надання БВПД Анатолій Єрмоленко, а також громадські діячі, адвокати та представники засобів масової інформації.

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Ірина Протченко подякувала присутнім за співпрацю і плідну роботу у звітному періоді.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк підкреслив важливість діяльності таких правових центрів, зосередив увагу на подальшій співпраці у з правовими центрами.

Про результати роботи Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області розповіла заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська. Вона зазначила, що за 1-й квартал у кримінальному процесі було 103 випадки захисту осіб, затриманих за підозрою у скоєнні злочину; 15 — випадків захисту осіб, до яких застосовано адміністративні затримання або арешт; 254 — випадків захисту за призначенням у кримінальних провадженнях; 48 — випадків захисту за призначенням у кримінальних провадженнях.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ до Вашої уваги (натисність на ілюстрацію).

Результати роботи Чернігівського МЦ з надання БВПД презентував директор центру Володимир Бобруйко. В своєму виступі він зауважив, що за поточний період до центру звернулося 1042 особи з них: громадяни України — 103 та 11 іноземців. Якщо говорити за статевою різницею, то: чоловіки — 419 (40 %) та жінки — 623 (60 %). За віком на момент звернення: до 18 років — 7 (1 %), від 18 до 35 років — 237 (22 %), від 35 до 60 років — 498 (48 %) та понад 60 років — 300 (29 %).

Більш докладніше ви можете дізнатися з презентації (натисність на ілюстрацію).

Про роботу Менського міського центру з надання БВПД розповів директор Анатолій Єрмоленко. Він підкреслив, що за 1-й квартал до центру звернулося 680 клієнтів (854 звернень) з них: до 18 років – 5 осіб, від 18 до 35 – 131 особа, від 35 до 60 – 378 осіб, від 35 до 60 – 166 осіб.

Переглянути презентацію можна тут: 

Директор Ніжинського МЦ з надання БВПД Володимир Бригинець розповів, що за 1-й квартал було зареєстровано 2137 звернень клієнтів, 1880 особам було надано правову консультацію, 257 із низ написали письмову заяву про надання БВПД

Наприкінці зустрічі присутні надали вичерпні відповіді на всі запитання та окреслили пріоритетні завдання на другий квартал.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?