Як на Чернігівщині поліцейські охорони стали донорами крові

14 червня вже традиційно відзначають Всесвітній день донора крові — міжнародний день з травня 2005 року. Це день вияву вдячності мільйонам людей, які рятують життя і зберігають здоров'я інших людей, здаючи свою кров.

Щомиті в усьому світі у людей будь-якого віку і походження виникає потреба в переливанні крові за життєвими показаннями. Хоча потреба в крові є загальною, доступ до неї тих, хто її потребує, на жаль, загальним не є. Тому кожен донор, який здає кров, робить свій безцінний внесок у добру справу — порятунок людських життів.

Донорство – місія благородна і вкрай необхідна для суспільства. Тому потрібно пам’ятати, що допомога необхідна не тільки в день донора, а кожного дня, кожну хвилину, кожну мить. Донор — не посада і не професія, це покликання. Донор — це той, хто за власним бажанням, патріотизмом і чуйністю віддає частину своєї крові людям. І рятує їм життя!

Поліцейські охорони Управління поліції охорони в Чернігівській області вже неодноразово організовуються для добровільної здачі крові, серед них є і постійні донори.

Ось і цього разу, у Всесвітній день донора крові, правоохоронці зібралися біля станції переливання крові, щоб поповнити запаси банку крові та врятувати чиєсь життя.

Біля входу поліцейських охорони зустрів Головний лікар Чернігівської обласної станції переливання крові, кандидат медичних наук Павло Герасименко та, подякувавши за ініціативу здачі крові, провів до приймального пункту.

— Взагалі, регулярна здача крові — навіть корисна. Вона допомагає покращити кровотворення, вивести з організму надлишок заліза, який може викликати онкологічні та серцеві патології. Також донорство стимулює загальну активацію та відновлення організму, сприяє нормалізації кровообігу, профілактує серцево-судинні захворювання, стимулює імунну систему, зменшує навантаження на печінку та селезінку. Ще один великий плюс полягає в здатності організму протистояти надмірним кровотечам та значно швидше відновлюватися після них, — розповів Павло Герасименко.

Сама процедура здачі крові пройшла швидко, тому що поліцейські – це обстежені люди, котрі мають міцне здоров’я і добре переносять кровоздачу.

Поліцейські в силу своєї професії часто бачать травмованих людей і знають, що втрата крові загрожує життю, а вчасна донорська допомога дасть змогу зберегти багато життів.

Ольга Постол, Управління поліції охорони в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?