Як лісівники Ніжинщини відтворюють лісові насадження

Відтворення лісових насаджень – справа кропітка, але потрібна. Учасники технічної наради лісівників Ніжинщини ознайомилися зі станом лісового та декоративного розсадника, розташованого на території Коляжинського лісництва (село Браниця Бобровицього району). Також лісівники оглянули стан сіянців сосни, які вирощують у контрольованому середовищі.

За словами головного лісничого ДП «Ніжинське лісове господарство» Володимира Костирка, в цьому році заплановано створити новий розсадник під вирощування дуба звичайного, площею 0,5 гектара.

наслідки потрав диких тварин

Старий розсадник огородять вольєрою сіткою через збільшення потрав диких тварин.

«У минулих роках таких проблем не було, — говорить Володимир Костирко. – Цього річ дичина заходить ледь не в село, не боячись людей. Шкода від таких візитів – неабияка».

За таких умов для лісівників актуальним залишається питання огородження лісових культур. Нині на території ДП «Ніжинське лісове господарство» огороджено близько 20 гектарів лісових культур, заплановано обгородити до кінця року ще 50 гектарів. Обгородження – справа не з дешевих. В середньому один гектар обходиться лісівникам у 15 тисяч гривень.

Через байдужість користувачів мисливських угідь, проблема диких тварин переважно лягає на плечі лісових господарств.

Загалом, програма технічної виїзної наради керівників структурних підрозділів Ніжинського лісового господарства була доволі насиченою. Лісівники встигли оглянути лісосіки головного користування, якість лісових культур старших років, потрав дикими тваринами лісових культур, їх огородження, рубки догляду молодняка та вирощування сіянців сосни у коробах.

Віталій НАЗАРЕНКО

Фото Володимира Костирка

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?