Як купити «правильну» кукурудзу

Поради від чернігівського садівника Олексія Потапенка.

Справа в тому, що кукурудза буває різна – кормова і харчова, молода і не дуже. Найголовніше – правильно і вчасно її вибрати. Тільки до кінця серпня можна купити молочну кукурудзу, а та , що продається після останнього літнього місяця, неодмінно буде перестиглою і більш твердою.

Молода харчова кукурудза має дуже світлий, майже білий колір, м’яка соковита і ніби “кремова”, ось таку найкраще і вибирати. І звариться вона за лічені хвилини. А от кормова кукурудза – більш насиченого жовтого кольору і зерна у неї тверді. Таку кукурудзу потрібно варити близько години, а іноді й дві.

А ще зверніть увагу на зерна – якщо вони не округлі, мають ямочки, значить, ця кукурудза вже перестигла і для варіння не дуже придатна. Також важливий і зовнішній вигляд листя на качанах: вони не повинні сильно відставати від качанів, бути сухими і жовтими, зовні вони повинні виглядати абсолютно свіжими.

Не купуйте качани без листя – це може говорити про те, що її обробляли, через що листя згорнулося і його зрізали, щоб краще продати.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?