Як і чому Андрій Тетерук палко захищає Валерію Гонтареву

Народний депутат Андрій Тетерук заявив про те, що саме чинна Голова Національного банку України Валерія Гонтарева за роки свого керівництва стабілізувала фінансово-банківську систему.

Про це він сказав у п`ятницію, 18 листопада, у програмі Савіка Шустера на телеканалі 3s TV під час палкої дискусії навколо ситуації, що скалась сьогодні у НБУ.

Під час телепрограми нардеп від «Опозиційного блоку» Євген Мураєв оприлюднив матеріали прослушки заступника Гонтаревої, яка виводить гроші за межі України, допомагає «вирішити питання» російським банкам.

До того ж на своїй сторінці у Facebook Мураєв написав:

— Материалы прослушки заместителя Гонтаревой, которая без тени смущения выводит деньги, помогает «решить вопросы» российским банкам, которые якобы принципиально изгоняются из Украины" вместе с бизнесом, содействует мухлежу вокруг оценочной стоимости объектов и подтасовывает Фин отчетность для МВФ, показывает неприятную изнанку «стабильности», — заявив Мураєв.

Нарикінці передачі, коли Савік Шустер надав слово Тетеруку, останній обвинуватив Шустера в «настроюванні людей проти влади», а про Гонтареву сказав, що вона працює досить добре і навпаки стабілізувала грошово-банківську систему (Тетеруку здалося, мабуть, що Гонтарева з 8 грн зробила 4 у співвідношенні до долара). До речі, всю програму чомусь нардеп Тетерук посміхався, незважаючи на те, що в студії обговорювали досить серйозні теми. Тож складалося враження, що Тетерук ніби наковтався ідіотських пилюль, принаймні він так був схожий весь час на... ідіота.

Нагадаємо, що у свій час Андрій Тетерук пройшой вишкіл у російській військовій розвідувальній школі, а пізніше був командиром розвідувальної роти в РФ.

Валерія Гонтарєва ще раніше, до президентства Порошенка, була головою казначейства в українській філії французького Société Générale. Гонтарева займалася структуруванням угод із залучення фінансування для розвитку бізнесу Roshen Петра Порошенка у Росії.

Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко заявив наприкінці лютого 2016 в інтерв'ю, що «НБУ є ініціатором економічних ризиків та біди для України». НБУ за час керівництва Гонтаревої ліквідувало понад 80 банків з активами майже 400 млрд грн., з яких Фонд гарантування мав виплатити 70.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?