Як фіскальна служба формує свій позитивний імідж у суспільстві

Зв’язки з громадськістю є відповідальною та важливою сферою діяльності органів Державної фіскальної служби, адже без чесних, доброзичливих та відкритих відносин між громадськістю та органами фіскальної служби їхня робота може бути проблематичною та не ефективною.

Чернігівська ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області зацікавлена у встановленні постійного конструктивного діалогу з підприємницькими колами та представниками засобів масової інформації (далі — ЗМІ). Керівництво інспекції наголошує на важливості об’єктивної оцінки громадськістю процесу реформування фіскальної служби. З цією метою протягом 2016 року за ініціативи інспекції проведено 20 засідань «круглого столу» та 17 зустрічей за участі представників чернігівської бізнес — спільноти. Під час дискусії обговорювався ряд важливих питань, які турбували платників податків, зокрема, таких як стан наповнення бюджетів в умовах змін до податкового законодавства, запроваджені зміни і новації в адмініструванні податків (зборів), користування електронними сервісами та адміністративними послугами ДФС України тощо.

Детінізація економіки та відносин у сфері зайнятості населення — одне з найважливіших пріоритетних завдань податківців. Так, Чернігівською міською радою за присутністю керівництва Чернігівської ОДПІ в минулому році проведено зустріч з підприємцями, які здійснюють торгівлю на ринках міста. Спілкувалися з питань дотримання правил торгівлі на ринках міста, залучення громадян до державної реєстрації підприємницької діяльності і оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Запровадженим змінам і новаціям в податковому законодавстві присвячено у минулому році 8 брифінгів для представників ЗМІ за участі керівного складу інспекції та надано 26 інтерв’ю та коментарів, які стосувалися різних аспектів діяльності фіскальної служби.

З метою охоплення інформацією більшої кількості мешканців міста з питань реформування податкової системи, діяльності фіскальної служби та порядку обчислення і сплати податків працівниками Чернігівської ОДПІ проведено громадські читання з відвідувачами міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського та Чернігівського міського центру зайнятості.

До участі у щомісячних семінарах, організованих для платників податків, неодноразово долучилися фахівці Чернігівської міської виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та керівник Філії у

Чернігівській області державного підприємства «Сервісно — видавничий центр» офіційного видання ДФС України — журналу «Вісник. Право знати все про податки і збори».

З метою інформування громадськості через офіційний веб-портал та ЗМІ щодо завдань, напрямів і результатів діяльності інспекції, соціальної значимості добровільної та своєчасної сплати податків, зборів, платежів, за 2016 рік підготовлено та розміщено 851 матеріалів. Крім того, в ЗМІ опубліковано 816 матеріалів з питань роз’яснення податкового законодавства та законодавства з єдиного внеску.

Не залишена поза увагою і виховна та роз’яснювальна робота серед молоді. Зокрема, студентам Чернігівського національного технологічного університету у ході проведення відкритої лекції податківці роз’яснювали, як правильно будувати стосунки із державою, використовувати свої права та виконувати обов’язки. Вихованню податкової культури серед майбутніх платників податків були присвячені зустрічі зі школярами.

Розуміючі, що однією з передумов сталого демократичного розвитку суспільства є інформаційна відкритість органів державної влади Чернігівська ОДПІ і надалі буде більш активно використовувати у своїй діяльності засоби, прийоми, методи та процедури нової для України технології зв’язків із громадськістю на засадах інформаційної відкритості, як невід’ємного чинника формування та реалізації державної політики.

Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?