Як «Десна» перемогла ФК «Тернопіль». Відео

Перемога з рахунком 2: 0 над ФК «Тернопіль» дозволила підопічним Олександра Рябоконя вийти на 4-е місце в чемпіонаті.

З рахунком 2:0 Чернігівська «Десна» перемогла футбольний клуб «Тернопіль». Матч відбувся 8 квітня 2017 р. на стадіоні «Оболонь» у Києві.

Не зважаючи на те, що ФК Тернопіль та чернігівська Десна знаходилися на відстані трьох у турнірній таблиці, футбол команди показали різний. Якщо тернополяни вимучували кожен свій гольовий епізод, то в деснянців вони виникали якось доволі легко і лише форт дозволив господарям поля програти всього з різницею в два м’ячі.

Стартові розклади нічого доброго не передвіщали господарям поля. Тренер ФК Тернопіль Василь Івегеш знову вдався до тасування складу. Так номінальний правий півзахисник Степан Клекот діяв справа, але в півзахисті. Натомість його місце зайняв Юрій Соколовський, котрий цього сезону не грав хіба що ще у рамці воріт. Замість дискваліфікованого Віталія Богданова на позиції під нападником грав 19-річний Олександр Кіцак. Однак, як виявилося, його гра не задовольнила тренерський штаб господарів поля, і вже за півгодини від стартового свистка він був замінений. Натомість вперше цього сезону зліва в півзахисті діяв Сергій Полянчук. Теж вперше в чемпіонаті в атаку був відправлений Тарас Кривий. Тренер Десни Олександр Рябоконь вибрав захисну модель гри – з одним форвардом (Хабібом Есеолою) та п’ятьма півзахисниками, більшість який зосереджували увагу на обороні. І лише відомий за виступами в Дніпрі і збірній України півзахисник Костянтин Кравченко був вільним художником, граючи здебільшого на атаку. В обороні гостям хоча й не вистачало дискваліфікованого Вадима Мельника, натомість його партнери по команді (Щедраков. Єлісєєв, Смалько та Сухомлинов) зіграли в Тернополі, як говорять, за себе і за того хлопця.

Матч розпочався доволі обережно. На правах господарів поля активніше розпочали тернополяни. Небезпечною була подача кутового Сергієм Полянчуком, яку ліквідував кіпер Десни Олег Шевченко. Він же з-під поперечини витягнув м’яча після гарматного пострілу зі штрафного з місця правого крайнього Ігоря Курила. Ще один момент мав Тарас Кривий, який перехопив невдало вибитого м’яча одним з центральних оборонців. Однак м’ячі після удару з середньої відстані Тараса пройшов над поперечиною. Десь після 15-ої хвилини «ожили» гості. Спершу Кравченко після скидки Есеола лівою ногою пробив вище воріт, згодом Чепурненко сильно, але неточно пробивав з лінії карного майданчика. А на 27-й хвилині міні-штурм гостей завершився голом. Пішла подача зі штрафного практично від кутового прапорця. У кучі малій не поборовся Олександр Кіцак, і Хабіб Есеола, перебуваючи у воротарському майданчику, переправив м’яча у ворота (0:1).

Українець з нігерійським корінням через три хвилини мав збільшувати рахунок, коли на крейсерській швидкості втік від ліберо ФК Тернопіль Ігоря Курила, але під час виходу на одного Сергія Чернобая не зумів того переграти. Ближче до завершення першого тайму після подачі кутового Кривим, зобов’язаний був зрівнювати рахунок Курило, але його удар головою з близької відстані пройшов повз стійку. А коли йшла єдина компенсована до першого тайму хвилина, провалом у центрі оборони тернополян скористався Євген Чепурненко. Він, як бравий форвард, обіграв кіпера і надіслав м’яча в порожні ворота (0:2).

Другий тайм запам’ятався не так грою, як великою кількістю жовтих карток. Гравці команд по перерві побачили перед собою аж 9 попереджень. А загалом у принципі спокійному поєдинку арбітр з Києва Павло Чижевський показав не мало, не багато – 11 (!) «гірчичників». Що ж до гри, то за перших 15-ть хвилин другого тайму запам’ятався лише не точний удар Тараса Кривого. А також сейв воротаря гостей Олега Шевченка після удару Степана Клекота через частокіл ніг своїх і чужих. Досвідчені деснянці грали по рахунку, віддали тернополянам ініціативу і раз по раз ловили їх на контратаках. В одній з них лише Чернобай, який вчасно покинув штрафний майданчик, завадив Есеолі ще раз відзначитися голом. Господарі ж навіть не спромоглися на фінішний штурм. Два неточних удари Юрія Соколовського та Романа Гаврилюка до уваги не беремо, адже вони практично не потривожили кіпера Десни.

Отож, прямолінійна гра ФК Тернопіль, яка, зазвичай, зводилася до далеких вкидань м’яча з ауту від Андрія Дубчака на капітана Андрія Кондзьолку, ні до чого путнього не призвела. Чого вартий той факт, що капітан господарів лише на 88 хвилині вперше в матчі виграв повітряну боротьбу в довжелезних оборонців Десни. А перебуватися гравці ФК Тернопіль не зуміли, чи, можливо, не могли. Як підсумок – справедлива перемога чернігівської команди, яка дозволила їй переміститися в «золоту» середину турнірної таблиці. ФК Тернопіль же зі своїми земляками з Ниви обіймають останні, 15-16 позиції відповідно. Сумно, але такі нині реалії тернопільського футболу.

ФК Тернопіль – Десна (Чернігів) – 0:2

Голи: Есеола (27), Чепурненко (45+1).

ФК Тернопіль:  Чернобай, Соколовський, Курило, Атласюк, Дубчак, Кондзьолка, Клекот, Сороцький, Полянчук (Гром’як, 55),  Кіцак (Гаврилюк, 31), Кривий.

Десна: Шевченко, Щедраков, Єлісєєв, Сухомлинов, Чепурненко, Кравченко (Малюк, 71), Чуланов, Смалько, Кісіль (Іоша, 90+1), Бовтрук, Есеола (Грищенко, 88).

Попередження: Кривий, Полянчук, Клекот, Сороцький, Гаврилюк – Смалько, Чепурненко, Щедраков, Кісіль, Есеола, Чуланов.

Андрій Кучерук, Sport Arena

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?