Як чернігівські студенти відзначали День туризму

Історія стверджує, що туризм в сучасному розумінні, як масове явище і широкодоступна можливість здійснення подорожі, виник порівняно недавно, на початку минулого століття.

Стрімко набираючи обертів, це явище стало на стільки популярним, що туризмом в тій чи іншій мірі стало займатися переважна більшість людей, особливо в розвинених країнах і країнах, що розвиваються. Поняття туризму почало швидко обростати специфічними термінами і визначеннями. Це і діловий туризм, і туризм для відпочинку, розважальний та освітній туризм і ціла маса найрізноманітніших форм і напрямків.

27 вересня щорічно відзначається Всесвітній день туризму, свято, метою якого є пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку, розвиток зв'язків між народами різних країн та розуміння місця людини, природи і суспільства. Воно було запропоноване в 1979 році Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації  (в місті Торремолінос, Іспанія).

З 1980 року Всесвітній день туризму присвячений різній тематиці, так цьогоріч 27 вересня відзначають під гаслом»Цифрове перетворення».

Не залишилися осторонь святкування і студенти природничо-математичного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка факультету, які відзначили Всесвітній День туризму  у форматі екологічного квесту.

Організаторами еколого-освітнього заходу виступили комунальний заклад Чернігівської обласної ради «РЛП «Ялівщина» та кафедра екології та охорони природи НУЧК ім. Т.Г. Шевченка.

Участь в екоквесті взяли 3 команди студентів І-го курсу природничо-математичного факультету. Тут були і екологи, і біологи, і хіміки, і географи. Кожна команда презентувала свою емблему та девіз.

Учасники з захватом виконували завдання на швидкість, орієнтувалися на місцевості, шукали підказки та секрети від «менеджерів» квесту, якими виступили «екологи» ІІ курсу. Всі команди вправно  рухалися та показували вміння спортивного орієнтування, виконували екологічні завдання.

Завершився екологічний квест нагородженням переможців та учасників і традиційним куштуванням смачної туристичної каші на вогні на навчально-науковій станції НУЧК ім. Т.Г. Шевченка.

Володимир Свердлов,

директор КЗ РЛП «Ялівщина». Фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?