Як чернігівська поліція розслідує факт загибелі у ДТП Антона Галушка

Поліція продовжує здійснювати розслідування за фактом ДТП, скоєного у Чернігові в січні поточного року, внаслідок якого загинув пішохід Антон Галушко, а водій з місця пригоди зник.

Про це проінформували в секторі комунікації з громадськістю поліцейського відомства області.

Вночі 29 січня у Чернігові по вулиці Ціолковського трапилася ДТП за участю автомобіля «Mercedes-Vito», який рухався зі сторони вулиці Попова в напрямку вулиці Івана Мазепи й скоїв наїзд на попутного пішохода Антона Галушка.

В результаті ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці пригоди.

Автомобіль з місця пригоди зник.

Слідчим відділом Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області 29 січня дане кримінальне правопорушення було внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) — карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Антон Галушко

Поліція наступного дня оперативно встановила та розшукала власника авто, який скоїв автопригоду зі смертю потерпілого. Автомобіль марки «Mercedes — Benz Vito 110 D» з характерними пошкодженнями внаслідок наїзду на пішохода було вилучено та накладено на нього арешт.

Призначена комплексна судова медико-автотехнічна експертиза, яка на даний час перебуває на виконанні.

Також на початку лютого правоохоронцями проведено слідчі експерименти за участю водія.

Крім цього, призначено комісійну судово-медичну експертизу з метою встановлення причинного зв’язку настання смерті потерпілого із залишенням його в небезпечному для життя стані. Це дослідження зараз перебуває на виконанні у Чернігівському обласному бюро судово-медичної експертизи.

На даний час досудове розслідування триває та знаходиться на контролі керівництва ГУНП в Чернігівській області.

Після отримання результатів перелічених експертиз кримінальне провадження буде скероване до суду.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?