Як банкіри ускладнюють життя людей

Багато грошей, що надходять на розрахункові картки клієнтів банків, не мають свого джерела. На цьому акцентував увагу під час інформаційного заходу, що відбувся у червні 2018 року в Києві з ініціативи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб,  голова правління АТ «Правекс-БАНК» Тарас Кириченко. При цьому він зазначив, що необхідно розробляти і встановлювати такі механізми, які б дозволяли банківським клієнтам простіше і частіше використовувати розрахункові картки.

«Банкіри повинні розуміти, що люди — не дурні. Так, вони не дуже багаті, не дуже вірять, але все правильно рахують. Національний банк разом з іншими банками повинен створювати більш зручні умови для розрахунків», — підкреслив голова правління АТ «Правекс-БАНК».

Клієнт в інвестиційному фонді: «Як це могло статися?! Я втратив всі мої гроші! Пропали п'ять мільйонів!». Банкір: «Чому пропали? Просто вони тепер належать іншим людям». 
Поки готівкою легше розраховуватись, ніж платіжними картками, бо жодних податків при цьому не існує, люди будуть віддавати перевагу готівці, — звернув увагу Тарас Кириченко. «Для чого ми створюємо драконівські умови для наших клієнтів, а потім думаємо — де ж наші клієнти?» — переконливо запитує голова правління АТ «Правекс-БАНК»

Якщо банкіри хочуть долучати більше людей до банківської системи, вони повинні створити умови, які б підвищували довіру до банків. «Тому разом з регулятором банкіри повинні створити належні умови для клієнтів, аби вони легко здійснювали свої розрахунки», — зауважив Тарас Кириченко.

Банкір наголосив, що варто Національному банку прислухатися до ініціативи  Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо підвищення гарантій за вкладами в 3-4 рази — до 600-800 тис. грн, а також він зосередив увагу на тому, що саме необхідно зробити в першу чергу,  перш ніж переглядати ліміт.

Пряма мова:

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?