«Я пішов захищати матір, сестру, друзів від російського агресора»

У перший день весни на Чернігівщину завітав український партизан, учасник російсько-української війни, Герой України луганчанин Володимир Жемчугов.

Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» він отримав у 2017 році за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу.

Разом з бойовими групами здійснив більше трьох десятків спеціальних операцій зі знищення військових об'єктів ворога та особового складу окупаційних військ. Під час виконання чергового бойового завдання отримав тяжкі поранення. Перебуваючи у полоні в Луганську, йому ампутували обидві руки, після чого був ув'язнений в Луганське СІЗО, де піддавався допитам контррозвідувальних органів проросійських бойовиків і офіцерів окупаційних військ.

Йому щоразу пропонували відмовитися від України і зробити вибір на користь Росії, однак Володимир Жемчугов не зрадив своєї країни.

Звільнений з полону наприкінці 2016 року.

У відео:

Як росіяни роздавали зброю на Донбасі у 2014 році

Влітку 2014 року автомат Калашнікова можна було купити у російських найманців на Донбасі за 200 доларів, кулемет Калашнікова ─ за 300 доларів, РПГ ─ 400 доларів, пістолет Макарова ─ 700 доларів, граната ─ 50 доларів США.

Як вбивали росіяни українців на Донбасі

«Чому я наважився вбивати російських військових на Донбасі…»

Росіянам байдуже було де розставляти зброю, у т.ч. ГРАД. Вони розставляли ГРАДИ біля шкіл, дитсадків, церков…

Як партизан-підпільник  попав в російський полон

«Я не  можу зараз воювати з Росією фізично, але я буду воювати з нею ідеологічно, інформаційно»

Зустріч відбулася з мешканцями селища Михайло-Коцюбинське, Чернігівщина

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?