Визначено лауреатів Чернігівської літературної премії ім. Л. Глібова

Премію заснували міське громадське об’єднання літературна спілка „Чернігів” та редколегія журналу „Літературний Чернігів” у 2002 році. Вона присуджується авторам за кращі твори, видані не пізніше як за три попередні роки, у день народження Леоніда Глібова в номінаціях: „Поезія”, „Проза”, „Літературознавство”, „Краєзнавство”, „Мистецтво”, „Гумор”, „Благодійна та громадська діяльність”.

Відбулося засідання журі, де було названо цьогорічних лауреатів. Згідно протоколу, ними стали:

1. Поет, прозаїк Шкуліпа Анатолій Григорович (м. Ніжин) — за книгу поезій «Озноб»

2.Письменниця, голова Чернігівської обласної організації Національної спілки письменників України (м. Чернігів) Арсенич – Баран Ганна Василівна – за роман «Муська»

3.Доктор філологічних наук, професор літературознавець Гарачковська Оксана Олександрівна (м. Київ) – за книгу « На бистрині часу: літературно критичні студії» та вагомі літературознавчі статті про журнал „ Літературний Чернігів” і його авторів, що увійшли в окремі видання та друкувалися на сторінках цього часопису.

4.Головний режисер Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Обєдніков Дмитро Юрійович (м. Чернігів) за постановки театралізованих концертних програм, що мали великий успіх у глядачів, як в Україні, так і за її межами.

5.Поет, гуморист Сушко Михайло Федорович (Чернігів) за книгу гумору і сатири «У полоні часоплину»

Вручення відбудеться 17-го березня о 15 год. в обласній науковій бібліотеці ім. Короленка.

Серед лауреатів премії ім. Л. Глібова минулих років — письменники Володимир Сапон, Петро Сорока, Василь Слапчук, Олексій Брик, Олександр Забарний, Сергій Дзюба, Тетяна Дзюба, Ніна Ткаченко, Василь Буденний. Поети і прозаїки Людмила Пархоменко, Владислав Савенок, Станіслав Маринчик, Володимир Фриз. Дослідник козацької доби та Івана Мазепи — Сергій Павленко. Директор музею М. Коцюбинського Ігор Коцюбинський, науковці Володимир Кузьменко та Григорій Самойленко. Артист Олексій Биш, співаки Тетяна Олійник та Володимир Гришин, Чернігівський академічний народний хор (художній керівник Заслужений діяч мистецтв Володимир Коцур), капела бандуристів ім. Остапа Вересая (художній керівник Заслужена артистка України Раїса Борщ, хормейстер – заслужений працівник культури України Микола Борщ) та інші.

Михась Ткач, голова журі, Заслужений працівник культури України

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?