Визначаємося з періодом звітування з ПДВ

Чернігівська ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області звертає увагу платників єдиного податку на те, що відповідно до п. 202.2 ст. 202 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) платники податку на додану вартість, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (сплачують єдиний податок), можуть обрати квартальний податковий період для подання звітності з податку на додану вартість.

Заява про вибір квартального податкового періоду подається контролюючому органу разом з декларацією за наслідками останнього податкового періоду календарного року. При цьому квартальний податковий період починає застосовуватися з першого податкового періоду наступного календарного року.

Як зазначила заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб Чернігівської ОДПІ Тетяна Гончарова, якщо платник податку, який застосовував спрощену систему оподаткування, переходить на сплату інших податків і зборів, встановлених Кодексом, такий платник податку зобов’язаний самостійно перейти на місячний податковий період, починаючи з першого місяця переходу на сплату інших податків і зборів, встановлених Кодексом, що зазначається у відповідній податковій декларації за наслідками такого місяця.

Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?