Виявлено ОЗУ, яка здійснювала незаконну порубку дерев

Спільними зусиллями міжвідомчої групи на Чернігівщині виявлено організовану злочинну групу осіб, котрі здійснювали незаконне видалення деревини.

Про це повідомили в Прилуцькій місцевій прокуратурі.

Спільними зусиллями міжвідомчої групи, до складу якої входять працівники Прилуцької місцевої прокуратури та оперативні працівники УЗЕ в області ДЗЕ Національної поліції України, 28.11.2018, в одному із сіл Прилуцького району, виявлено групу осіб, яка тривалий час на території Прилуцького та Ічнянського районів здійснювала незаконні порубки дерев, в тому числі породи «дуб». Відомості про вказане внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування.

Завдяки злагодженим діям прокурорів, оперативних працівників управління захисту економіки та працівників ДП «Прилуцьке лісове господарство» вилучено 11, 5 м. куб. незаконно здобутої деревини породи «дуб».

Крім того, завдяки принциповій позиції Прилуцької місцевої прокуратури та оперативності проведення відповідних слідчих дій, ухвалою Прилуцького міськрайонного суду накладено арешт на незаконно здобуту деревину породи «дуб», а також транспортний засіб марки «ГАЗ», який використовувався для перевезення незаконно здобутої деревини, а також реалізації уже готової лісопродукції населенню.

Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

Загалом, завдяки роботі спільної міжвідомчої групи упродовж 2018 року виявлено три кримінальних правопорушення щодо незаконної порубки деревини, обвинувальні акти у яких направлено до суду та ухвалені обвинувальні вироки.

В контексті: санкцією ч. 2 ст. 246 КК України передбачено покарання у виді обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?